Torsdag kväll den 9 februari och fredagen den 10 februari 2023: Missnöje och missmod


 Kära dagbok…

Torsdagskvällen blev tyvärr en kväll med missnöje och missmod. Det handlar om flera saker. Ett stort missnöjesmoment var att Teliaroutern inte fungerade. Nu krävdes inloggning på ett annat företag där man skulle skapa nytt konto och jag vet inte vad. Jag kontaktade BRF-styrelsen om detta idag och de var som frågetecken – och ingen annan har hört av sig och klagat. Jag fick via mejl veta att de inte kan hjälpa var och en och att jag skulle kontakta Telias kundtjänst. Bara det att vårt BRF-Telia-konto inte fanns kvar där…

En annan missnöjes-/missmodssak är hälsan. Jag försökte skoja bort att ryggontet återvände, men det finns inget roligt med att ha ont. Nu lindrades det hela genom att jag la mig på golvet med benen upp på fotpallen – och Citrus som observatör från Fästmöns fåtölj.


Givetvis är jag orolig inför operationen.
Kompisar har erbjudit sig att följa med till sjukhuset. Och visst skulle jag vilja ha nån med mig, fast kanske inte nån kompis. Men jag är vuxlig och det är bara att inse att när det gäller mig är jag ”ensam i världen”. Och jag är väldigt glad och tacksam för att det finns vänner runt omkring mig. Samtidigt vill en väl inte visa vännerna alla gånger hur liten en känner sig.

Det blev ändå så pass att jag kunde amatörvärdera från fåtöljen de prylar som visades upp i Antikrundan från Borås. Även denna vecka fick jag två stjärnor och omdömet antikkunnig.

Diplom antikkunnig i Borås 9 feb 2023

Antikkunnig i Borås och två stjärnor till mig.

∼ ♦ ∼

Fredagsmorgonen var också fylld av missnöje och missmod. Bland annat fungerar inte kopplingen vågen – och våra appar. Idag fick jag upp Annas resultat, men inte mina egna – förrän jag raderat Annas… Till sist gick det, fast jag är inte säker på att siffrorna längre ner i inlägget är helt korrekta.

Bitmoji Tofflan I give up

Nu ger jag snart upp ett tag.

Sen satte jag mig för att jobba. Jag mejlade också BRF-styrelsen en bild på hur det såg ut när jag försökte få kontakt med Teliaroutern och erbjöd dem även att komma hit och titta. Åter fick jag till svar att kontakta Telia. Så spydde Lucifer precis innan morgonmötet, små klickar på olika ställen. Trevligt värre att jaga katt och torka spyor. Under förmiddagen hann jag också köra en diskmaskin och plocka ur den. Skönt!

Idag publicerade jag en text om lästips på vårt intranät, men det blir väl i princip det sista jag gör innan sjukledigheten. Jag ser att mina närmaste arbetskamrater är nerlusade med jobb och det gör mig missmodig eftersom jag ska opereras på måndag och sen blir sjukskriven. Känns som om jag ska ge upp – om än bara ett tag.

Skriva och besvara mejl kunde jag göra medan jag satt i telefonkö till Telia. Jag satt ju och jobbade med mobilen bredvid och högtalaren påslagen. När jag sen kom fram fick jag snabb och proffsig hjälp och routern kom igång ganska snart. Nu får vi hoppas att tekniken håller i sig. Det blev ganska sen skrivbordslunch.

Skrivbordslunch på Main Street

Skrivbordslunch.


Det var en kall och blåsig, men solig dag
och jag passade på att få ljus och luft på lunchen när jag gick med sopor och till Korgtassen och apoteket. På Main Street, typ baksidan av vårt hus, ligger ett annat gult hus som har ett otroligt soligt hörn. Där stannade jag en stund och sög i mig D-vitamin. Det var tur att jag gick ut då, för sen mulnade det på.

Så orkade jag jobba en stund till när jag kom tillbaka. Kunde markera flera saker på listan som klara. Och belöna mig med en av chokladbitarna till eftermiddagskaffet. (Resten ska jag dela med mig av och de är till helgen.) Missmodet vände en del faktiskt.

Nougat till helgen

Nougat till helgen, men en tog jag till eftermiddagskaffet.


I kväll äter vi tillsammans (inte bara nougat). 
I morrn äter vi kanske också tillsammans, men först firar vi vår Biografmaskinist med en go-fika och presenter.

∼ ♦ ∼

Vägningen i morse, med en nypa salt tagen, visade OK siffror. Vikten är oförändrad jämfört med förra veckan. Fettprocenten i kroppen har gått ner med 1,8 procent och muskelmassan har ökat 1,7 procent. Bentätheten har ökat med en tiondel och mängden vatten i kroppen är 1,3 procent högre än förra veckan. BMI ligger oförändrat. Så jag får vara nöjd, för jag tror att siffrorna stämmer hyfsat bra. Nästa vecka blir det ingen vägning för min del. Förhoppningsvis befinner jag mig på rehabvistelse då. Men säker kan en ju inte vara, det beror på hur jag och värdparet mår.

∼ ♦ ∼

Idag avslutar jag inte med siffror och vikt, för det gör mig lite missmodig eftersom det krånglar, utan med dagens shelfie. Bilden visar en del av vår nordamerikanska och sydamerikanska litteratur.

Dagens shelfie 10 feb nordamerikansk o lite sydamerikansk skönlitteratur

Nordamerikansk och sydamerikansk litteratur är dagens shelfie.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.