Mitt bokår 2022: November, november – med nytt rum för böcker


Ett inlägg om – och med länkar till – böckerna jag läste och skrev om i november 2022.Med november kom mörkret på riktigt 
och sänkte sig över Uppsala. Men… ett ljus i tillvaron var att vi påbörjade arbetet med nya BokrummetMain Street. Detta innebar att våra böcker fick ett nytt rum – och jag hann inte läsa lika mycket som vanligt. Det har det emellertid varit värt. Nya Bokrummet är så inbjudande till läsning – i framtiden.

Klickar du på en bild nedan öppnas inlägget jag skrev om just den boken i ett nytt fönster i din webbläsare! 

November månads böcker 2022:

Sofie Sarenbrants bok MunkavleMarcus Jarls bok Tusen bitar

Katarina Wennstams bok Djävulens advokatBodil Malmstens bok Hör bara hur ditt hjärta bultar i mig

Jonas Moströms bok BlindspårElly Griffiths bok Mordkonsulten


Påbörjad i november:

Pontus Ljunghills bok Lykttändaren

 

Den första bok jag läste ut i november var en självbiografisk bok (Munkavle). Under månaden läste jag också tre deckare/kriminalromaner/spänningsromaner (Djävulens advokat, Blindspår, Mordkonsulten). Jag läste en roman (Tusen bitar). Två  böcker hade HBTQ-tema (Tusen bitar, Mordkonsulten). En bok var en dagboksberättelse (Hör bara hur ditt hjärta bultar i mig).

Av de böcker jag läste i november är fem (Munkavle, Tusen bitar, Djävulens advokat, Hör bara hur ditt hjärta bultar i mig, Blindspår) skrivna av svenska författare (Sofie Sarenbrant, Marcus Jarl, Katarina Wennstam, Bodil Malmsten, Jonas Moström). En bok (Mordkonsulten) är skriven av en brittisk författare (Elly Griffiths). Jag gjorde två nya författarbekantskaper (Marcus Jarl, Bodil Malmsten). Tre av böckerna ingår i serier (Djävulens advokat, Blindspår, Mordkonsulten).

Av novemberböckerna köpte jag tre böcker second hand (Munkavle, Tusen bitar, Hör bara hur ditt hjärta bultar i mig). En bok köpte jag ny inbunden (Blindspår) och en bok köpte jag ny i pocket (Mordkonsulten). Jag lånade en bok (Djävulens advokat).

Sammanlagt läste jag sex böcker i november 2022. Av dessa fick tre högsta omdöme (Munkavle, Tusen bitar, Blindspår). Två böcker fick högt omdöme (Djävulens advokat, Mordkonsulten). En bok fick medelomdöme (Hör bara hur ditt hjärta bultar i mig).

Den bok jag läste i november och som jag anser vara den bästa av novemberböckerna är…

Tusen bitar av Marcus Jarl

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, HBTQ, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Mitt bokår 2022: November, november – med nytt rum för böcker

  1. Mösstanten skriver:

    Alltså det där bokrummet är jag ganska avundsjuk på.

    Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.