Tisdag kväll den 29 november och onsdagen den 30 november 2022: Fusk och ljus sista november


 Kära dagbok…

Saffransfika

Bilden är gammal, en saffransskorpa liknande den på bilden åt jag igår.

Igår fuskade jag. Och med fuska menar jag åt sötsaker. Vi åt linssoppa och mackor tillsammans, Fästmön och jag, men sen var det bakning på g. Dofterna… Visserligen tog jag två köpekex från helgen. Som dessert (?) provsmakade jag en nybakad saffransskorpa. Himmel, så gott! Kvällsfikat intogs vid TV:n där Malou intervjuade GW. Det blev en rätt rörande intervju, faktiskt.

Utöver det gjorde min sambo ”cigarrer”, en kaka med malda nötter. Toppen ska doppas i choklad och det gjorde hon inte. Tur var väl det – jag hade säkert ryckt åt mig en kaka om de hade varit färdiga. Jag funderar när jag kan simma nästa gång för jag kan inte svulla utan att röra på mig. Tänker att det kan bli i morrn kväll. Men jag behöver gå hem från jobbet först med jobbväskan och ge katterna mat. Sen behöver jag packa inför helgresan också. Det är svårt att packa när väderprognosen ändrar sig hela tiden. Vi ska bo på hotell i Gamla Stan och eftersom det ligger nära vattnet brukar det vara ganska kyligt och blåsigt. En och annan varm tröja bör få följa med till Kungliga Huvudstaden. Kanske dags att premiäranvända den jag köpte i oktober nere i Östergötland?

Stickad tröja med kort dragkedja

Premiäranvändning av denna i helgen?

∼ ♦ ∼

Det var lite ljusare i morse, men jag tror att det håller på att bli kallare. Väderappen säger snö av och till i helgen. Det vill vi helst slippa. Den allra sista dagen i november 2022 var Uppsala slott magnifikt i morgonljuset.

Uppsala slott i morgonljus 30 november 2022

November 2022 var inte bara mörker. Här Uppsala slott i ett magnifikt morgonljus.


Arbetsdagen bestod av två längre IRL-möten,
men jag bad att bara få delta en stund i förmiddagens möte. Det var en riktigt bra presentation och jag är stolt över mina duktiga arbetskamrater. Extra roligt var det att få framföra positiv kritik till dem från tredje part. Eftermiddagens möte är ett veckomöte som jag känner att jag vill och behöver vara med på fullt ut. Det var helt idiotiskt farsartat idag, med lokaler som var dubbelbokade. Vi for omkring på avdelningen med en medarbetare med oss via Zoom. Och drog över tiden med cirka en halvtimme på grund av all spilltid. Under mötets tio sista minuter låg jag på golvet med benen upp för att avlasta ryggen.

∼ ♦ ∼

I kväll tvättar jag och kanske ska jag torka golvet i nya Bokrummet och lägga på en matta. Mattorna levererades nämligen idag från kemtvätt. Anna har varit så duktig och fixat lakans- och handdukstvätt i tvättstugan idag. Jag har varit och slängt sopor och funderar på om jag inte ska packa en del eller möjligen leka rörmokare..?

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis… det var ljust och fint i morse även över Barockträdgården med Carolina Rediviva och domkyrkan i bakgrunden.

Barockträdgården Carolina Rediviva och domkyrkotornen 30 november 2022

Ljust även i Barockträdgården med Carolina och domkyrkan i bakgrunden.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.