Hör bara hur ditt hjärta bultar i mig


Ett inlägg om en loggbok.Bodil Malmstens bok Hör bara hur ditt hjärta bultar i migInte förrän hösten 2022 läste jag nån bok av Bodil  Malmsten. Det är skamligt! Jag hade hört och hör fortfarande så mycket positivt om hennes böcker. Nu blir det dessvärre inga fler nya böcker som kommer ut eftersom författaren gick bort 2016. Tur att det finns ett antal att söka efter second hand eller på bibliotek. I oktober hittade jag Hör bara hur ditt hjärta bultar i mig i pocket i Vadstena, på ett antikvariat. Den var en av tre böcker som fick följa med till Uppsala.

Det här är en loggbok, en dagslägesberättelse, enligt baksidestexten. Jag skulle säga att den är en sorts blogg fast i bokform. I korta texter och med illustrerande foton skriver författaren om högt och lågt i sin tillvaro, om Sverige och Frankrike. Det blir en början för mig att lära känna henne.

Och ja. En början är det sannerligen. Jag tycker att boken mest består av fragment och har svårt att känna mig bekväm med detta rastlösa hoppande författaren gör i tankarna. Men… jag tänker fortsätta på inslagen bana och läsa nåt mer av Bodil Malmsten, en roman kanske..?

Toffelomdömet om den här boken blir medel.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Hör bara hur ditt hjärta bultar i mig

  1. Mösstanten skriver:

    Läs hennes självbiografi. Den är bra.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.