Sista kvällen i november och första decemberdagen 2022: Det kan väl bara bli bättre..?


 Kära dagbok…

Nya Bokrummet med en kemad röllakansmatta

Jag la på en ren matta i nya Bokrummet.

Även om jag var rätt trött igår kväll efter eftermiddagens maratonmöte hade jag lite ork kvar för småfix här hemma. Det större fixet står Fästmön för och jag får dåligt samvete. Men samtidigt tror jag att hon gillar att få utlopp för sin energi. Och så länge hon mår bra av att greja och det inte blir för mycket är det helt OK. Nu går vi emellertid in i en tid som är väldigt hektisk rent allmänt, både privat och på våra jobb. Vi får hoppas att vi orkar fullt ut. Jag kan bara tala för mig själv och jag känner att både kropp och själ säger ifrån en del. Igår ville till min glädje ryggen och onda hand samarbeta med mig. Jag inte bara tvättade, jag torkade golvet i nya Bokrummet och la på en kemtvättad röllakansmatta som har varit min mammas. Ytterligare två kemtvättade mattor levererades igår eftermiddag och den ena tog jag upp på vinden. Hoppas den andra röllakansmattan funkar för nya Matrummet.

En hög med sopor drog jag ihop och åkte ner med också. Vi fick kattsand levererad på tisdagseftermiddagen. Det blev en tom kartong efter den – och spår av sand i hallen, förstås. Vidare packade jag en del inför vår weekendresa. Kvar att packa är sånt som får bli i sista stund.

Mackor kaffe kvarg boken Lykttändaren o ett tänt ljus

Kvällsmat med tänt ljus.

Nånstans vid 19.30-tiden intog jag kvällsmat i köket i sällskap av ett tänt ljus och min bok på gång. Ja Lucifer visade sig också förstås. Trots att det fanns kanin i matskålarna ville han festa på mina mackor och qwarj. Den katten har nån sorts betingad reflex att tigga så snart vi äter nåt.

Anna och jag ska ha ett viktigt onlinemöte den 7 december. Den mötestiden ändrades lite under kvällen, men det funkar för oss. Det blev ändå ett antal meddelanden fram och tillbaka. Kanske ska vi ändå byta mötesdag. Eller inte. Det var lite svårt att bestämma när Anna inte var hemma. Vi får se var vi landar. Det är väldigt många möten just nu och speciellt onsdagar kan vara helt mötestokiga.

∼ ♦ ∼

Strömming potatismos och rödlök

Strömmingen var klädd i panering, betydligt mer klädd än i havet.

I morse var det inte lika ljust som igår, men kallare och lite halt. Jag halkade över järnvägsspåren efter att ha vaknat för tidigt och dessutom inte fått nån tidning. UNT kommer nästan aldrig när den ska numera. Konstigt att det inte kan fungera när vi betalar så mycket för en prenumeration. Och när jag kom till jobbet började min dator bete sig underligt, så jag fick bege mig ner till supporten akut. Som vanligt fick jag utmärkt hjälp av duktiga och trevliga F som var tidigast på plats. Men ändå. Tanken var att jag skulle hinna fixa en del saker innan folk började rasa in och låta högt. Av det blev noll och intet. Vidare pågår fiberarbete i huset där jag bor, så en av våra routrar funkade inte fullt ut under torsdagen. Förhoppningsvis fungerar allt som det ska i morrn när jag ska jobba hemifrån på förmiddagen. Utöver detta bet jag mig på insidan av läppen flera gånger – på samma ställe… Nåja, när en dag börjar på det här viset kan den väl bara bli bättre, eller? Ja, ryggen är i alla fall ytterligare lite bättre, alltid något! Och det blev strömming och potatismos till lunch i sällskap med Stora A. Till oss anslöt sig Stora A:s partner och en kurskamrat till partner, två som inte kände varandra nämnvärt. Jag orsakade en hel del skratt när jag vräkte ur mig att partnern hade betydligt mer kläder på sig än sist vi sågs. De två kurskamraterna deltog nämligen i en kurs om trakasserier etc. Tur att samtliga uppenbarligen har humor och fattade att jag inte menade så illa som det lät. När vi sågs senast var det nämligen sommar och vi var lätt klädda – idag var vi vinterklädda.

∼ ♦ ∼

Emma Nordlanders bok Bränn marken

En belöning till mig själv.

Det mesta gick på tok idag, så då kan det bara bli bättre, inte sämre, väl? Jag tog friskvårdstimme och var och simmade. Det blev rekord, 28 längder, men jag fick vansinnig kramp i båda benen. Tur att ångbastun var nära. Och som en liten belöning till mig själv kom brevbäraren med Emma Nordlanders bok Bränn marken. Boken är författarens andra och den kom ut så sent som i oktober.

Jag har varit nere med sopor, ätit kvällsmat (typ samma som igår) och startat en diskmaskin. Vidare har jag fått goda nyheter angående en sjukling. Nu ska jag vattna krukväxterna innan jag grabbar tag i dagens tidning, äntligen.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Media, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Sista kvällen i november och första decemberdagen 2022: Det kan väl bara bli bättre..?

  1. Så mysigt Bokrummet ser ut☺️

    Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.