Mitt bokår 2022: Oktoberfestligt litterärt


Ett inlägg om och med länkar till böckerna jag läste och skrev om i oktober 2022.Hösten är som alla årstider för mig en tid när jag läser. 
Den här hösten har emellertid varit ganska hektisk och jag har inte haft lika mycket tid över för litteraturen. Men… böckerna jag läste i oktober har varit mycket bra och majoriteten har fått högsta omdöme. Bara det, liksom. För det mesta är ju kvalitet bättre än kvantitet. Så sammanfattningsvis har jag haft en litterär oktoberfest.

Klickar du på en bild nedan öppnas inlägget jag skrev om just den boken i ett nytt fönster i din webbläsare! 

Oktober månads böcker 2022:

Louise Pennys bok Hus av glasAnne Fadimans bok Ex Libris Confessions of a Common Reader

Christian Unges bok Det första skottet det sista stegetUlrika Ewermans bok Ormens år

Liza Marklunds bok KallmyrenD J Palmers bok The new husband

Madeleine Swanströms bok Ego tenebris


Påbörjad i oktober:

Sofie Sarenbrants bok Munkavle

Den första bok jag läste ut i oktober var – surprise, surprise! – en kriminalroman (Hus av glas). Under månaden läste jag ytterligare tre deckare/kriminalromaner/spänningsromaner (Det första skottet, det sista steget, Kallmyren, The new husband). Jag läste en essäbok om att vara bokälskare (Ex libris Confessions of a common reader) och jag läste en roman (Ormens år). Månaden avslutades med en skräckroman (Ego tenebris).

Av de böcker jag läste i oktober är en (Hus av glas) skriven av en kanadensisk författare (Louise Penny). Det blev två böcker (Ex libris Confessions of a common reader, The new husband) av amerkanska författare (Anne Fadiman, D. J. Palmer). Fyra böcker (Det första skottet, det sista steget, Ormens år, Kallmyren, Ego tenebris) jag läste var skrivna av svenska författare (Christian Unge, Ulrika Ewerman, Liza Marklund, Madeleine Swanström). Jag gjorde två nya författarbekantskaper (Anne Fadiman, D. J. Palmer, Madeleine Swanström). Fyra av böckerna ingår i serier (Hus av glas, Det första skottet, det sista steget, Kallmyren, Ego tenbris). Två böcker läste jag på engelska (Ex libris Confessions of a common reader, The new husband).

Av oktoberböckerna hade jag köpt tre nya inbundna (Hus av glas, Ormens år, Kallmyren). Två böcker jag läste köpte jag nya i pocket (Ex libris Confessions of a common reader, The new husband). Två böcker lånade jag (Det första skottet, det sista steget, Ego tenebris).

Sammanlagt läste jag sju böcker i oktober 2022. Av dessa fick fyra högsta omdöme (Ex libris Confessions of a common reader, Det första skottet, det sista steget, Ormens år, Kallmyren). Två böcker fick högt omdöme (Hus av glas, The new husband). En bok fick lågt omdöme (Ego tenebris).

Den bok jag läste i oktober och som jag anser vara den bästa av oktoberböckerna är…

Ormens år av Ulrika Ewerman

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.