Kallmyren


Ett inlägg om den andra delen i en planerad trilogi.Liza Marklunds bok KallmyrenJag har nog läst de flesta av Liza Marklunds böcker. En av hennes nyare kriminalserier, Stenträsktrilogin, utspelar sig i norr. Den första delen, Polcirkeln, köpte jag på årets bokrea och gav bort till Fästmön. Del två, Kallmyren, köpte jag till mig själv och tänkte låna ut till Anna. Det kan jag göra nu när jag precis har läst ut boken.

Även denna gång varvas dåtid och nutid. Boken inleds med att beskriva hur Wiking Stormbergs fru Helena i augusti 1990 gick ner sig i Kallmyren och drunknade. Hon hade lämnat deras bebisflicka vid kanten av myren. Men… Helenas kropp hittades aldrig och Wiking kommer inte över förlusten. Han har dock levt för sin son Markus och sin dotter Elin och arbetar som polischef i Stenträsk. En dag får Wikings numera vuxne son ett handskrivet brev med en varning. Markus visar sin pappa brevet. Wiking känner igen… Helenas handstil och hennes tecken, en stjärna. Hur är det möjligt?

Den är en fristående fortsättning på Polcirkeln. Man kan läsa böckerna var för sig eller för att de hör ihop. Jag rekomenderar att man läser båda. I del två får jag som läsare nämligen veta vad som hände Helena.

Boken är skriven av en mycket driven författarhand. Jag läser den snabbt, för den är spännande och välskriven. Det kan bli lite hattigt med allt hoppande hit och dit i tiden. Samtidigt behövs det var att berättelsen ska bli komplett.

Bäst av allt är att vad som synes vara en vanlig kriminalroman blir en helt annan ocn större historia än så. Sista delen av boken är överraskande. Och så slutar den med en cliffhanger…

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

De här böckerna ingår i Stenträsktrilogin:

  1. Polcirkeln
  2. Kallmyren (läs inlägget ovan!)

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Kallmyren

  1. Jag har inte läst många av Marklunds tidigare böcker men är verkligen imponerad av Polcirkeln och Kallmyren! 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.