The new husband


Ett inlägg om en bok om en ny man.D J Palmers bok The new husbandI slutet av september kom ett efterlängtat bokpaket från Bokus äntligen fram. Jag vill ju läsa minst en bok på engelska varje månad, helst fler. På Goodreads såg jag D. J. Palmers bok The new husband. Den blev jag sugen på. Men den som väntar på nåt gott väntar som bekant alltid för länge. Nu har jag läst ut boken och frågan är om den var god eller inte…

Nina Garitys man Glen förvann plötsligt en dag. Troligtvis blev Glen mördad, för hans båt var full av blod. Nån kropp blev emellertid aldrig funnen. Men i samma veva fick Nina veta att Glen var otrogen – det kom anonyma bilder per sms. Nu har det gått ett och ett halvt år. Nina och hennes två barn flyttar ihop med Simon. Med sonen Connor går det bra, dottern Maggie, däremot, är väldigt misstänksam mot Simon. Nina själv tycker att hon har hittat den perfekta mannen. Simon är uppmärksam, han vet vad hon gillar och han skulle aldrig bedra henne. Dessvärre upptäcker Nina att den största faran för henne och barnen är lögnerna som människor säger till sig själva…

Det här är en psykologisk thriller som är spännande ända från början. För som läsare känner jag genast att något inte riktigt stämmer i den här berättelsen. Vem kan man lita på, vem ljuger? I fokus ligger relationer. Tonåringa bonusbarn har jag en viss erfarenhet av – och en viss förståelse för bonuspappan Simon. Samtidigt är det nåt obehagligt med karln, nåt jag inte direkt kan sätta fingret på… När jag har läst cirka halva boken får jag en rejäl aha-upplevelse efter att författaren har byggt upp spänningen och storyn alldeles utmärkt.

Boken är inte skriven på nån krånglig engelska och går lika snabbt att läsa som en bok på svenska, tycker jag. Vissa händelser i berättelsen är lite förutsägbara, men totalt ett är den här en riktigt bra psykologisk thriller.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

 

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.