Now you see them


Ett inlägg om den femte delen i Brightonmysterierna.Elly Griffiths bok Now you see themSå blev det dags för den femte delen i Elly Griffiths Brightonmysterier, Now you see them. Det är också den sista boken i serien som jag fick i julklapp av Annas snälla dotter och Boy Wonder. Del sex är nu hett önskad och jag har sett en skymt av den på The English Bookshop. För tillfället får dock bokinköp ligga på is. Jag har en härlig hög att läsa och även ett par inkommande böcker för recension.

Men åter till del fem. Det har gått elva år sen sist och det är 1964. Tonårstjejer svärmar för popidoler och filmstjärnor. Rhonda gillar Bobby Hambro. När hon försvinner från sin internatskola är både lärare och elever övertygade om att hon har stuckit till London för att försöka träffa Bobby. Men så hittar en polis som är med och utreder försvinnandet hennes skolhatt i en tunnel under skolan… Edgar Stephens, nu mera högre polischef, får hand om fallet. Hans fru Emma, tidigare polis, har svårt att låta bli att lägga sig i, men som den hemmafru hon har blivit måste hon prioritera hemmet och de tre barnen. Max Mephisto, Edgars gamle kompis, är tillbaka i England för en begravning av en gemensam vän, men också för att bli filmstjärna. Givetvis träffar han Edgar och hamnar mitt i fallet.

Som vanligt går det snabbt att komma in i handlingen. Denna gång börjar det emellertid inte med mord utan med ett försvinnande. Författaren är knivskarp i sina korta, men träffande beskrivningar av olika karaktärer. Det blir så lätt att föreställa sig dem! Spännande blir det också när ett mordoffer hittas och flera personer försvinner. Det kommer farligt nära flera av huvudkaraktärerna och kampen mot tiden ger den här deckaren en snabbhet, särskilt mot slutet. Roande är också att läsa om upploppen mellan mods och rockare i Brighton 1964, men det är egentligen en annan historia, baserad på verkliga händelser.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

De här böckerna ingår i Brightonmysterier-serien:

  1. The Zig Zag Girl
  2. Smoke and Mirrors 
  3. The Blood Card 
  4. The Vanishing Box 
  5. Now you see them (läs om boken i texten ovan!)
  6. The Midnight Hour

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.