The Blood Card


Ett inlägg om del tre av Elly Griffiths Brighton mysteries.Elly Griffiths bok The Blood CardJag ångar på med Brighton-mysterierna av Elly Griffiths, julklappsböcker från Annas snälla dotter och Boy Wonder. Av de fem böckerna återstår bara två, för även del tre, The Blood Card, har jag läst ut nu.

Det har blivit sommar och 1953. I England handlar allt om kröningen av drottning Elizabeth. Fast för polisen Edgar Stephens och hans vapenbroder Max Mephisto blir det smolk i bägaren: deras ledare från krigstiden, överste Cartwright, hittas mördad. Ovanpå kroppen har mördaren lämnat hjärter ess, the blood card. Samtidigt spolas kroppen av en spåkvinna upp vid Palace Pier. Emma Holmes får hand om det senare fallet, medan Edgar reser till London och flyger till New York. Givetvis hänger de två fallen ihop. Ovanpå detta spirar kärleken i boken

Spännande är det så det förslår – både de rent historiska fakta som boken berör och de fiktiva delarna i handlingen. Till exempel är det lite kul att läsa om TV:s intåg i England och USA. Intressant grepp av författaren är att låta två fall löpa parallellt och att fortsätta låta fokus ligga på hårt utredningsarbete. Samtidigt känner jag att den här tredje delen är lite för hoppig för att tilltala mig helt och hållet. Författaren lyckas emellertid få ihop det hela i slutet. Slutet är för övrigt spännande och en jakt på såväl mördare som tid. Som tidigare i den här serien kan jag inte i förväg klura ut vem mördaren är och varför.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

De här böckerna ingår i Brightonmysterie-serien:

  1. The Zig Zag Girl
  2. Smoke and Mirrors 
  3. The Blood Card (läs om boken i texten ovan!)
  4. The Vanishing Box
  5. Now you see them
  6. The Midnight Hour

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.