Sov du lilla videung


Ett inlägg om en bok.Cilla och Rolf Börjlinds bok Sov du lilla videungNu är jag snart uppdaterad
vad gäller Cilla och Rolf Börjlinds böcker. Jag har just läst ut den fjärde boken i serien om Oliva Rönning och Tom Stilton, Sov du lilla videung – och väntar med spänning på del fem (den kommer ut i slutet av månaden). Boken lånade jag för övrigt av Anna.

Temana barnamord och rasism fortsätter i den fjärde delen, men är här utvidgade till att omfatta illegal organhandel. Muriel, Tom Stiltons hemlösa kompis, träffar en natt på en ung flyktingflicka, Folami, som hon tar under sina vingar. Eftersom de inte är säkra i stugan Muriel har lånat, söker Muriel hjälp av Tom. Både Tom och Olivia är engagerade i ett nytt fall med ett mördat barn, ett fall som leder dem till Rumänien. Flera barn hittas mördade och ett av barnen visar sig ha en koppling till Folami.

Återigen har paret Börjlind skrivit en realistisk och spännande deckare/polisroman. Men detta till trots blir det lite… tjatigt eftersom temana i fjärde boken är lite desamma som i del tre. Jag hade gärna sett nåt annat. Förutom det är boken välskriven och snabbläst. Läsaren får ett mer intimt förhållande till Olivia i samband med en upptäckt. Chefen för Rikskrims roll, Mette Olsäter, är däremot tyvärr nedtonad. Utöver det vill jag påpeka att Linköping inte har nåt lasarett utan ett universitetssjukhus. Det borde en redaktör har korrigerat.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Sov du lilla videung

  1. MarveW skriver:

    Har bara läst första delen. Jag minns den som osannolik och överdriven men ser i mina noteringar att jag gillade den. Har dock inte fortsatt läst något av författarparet men anar att det finns en pocket här hemma, någonstans.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.