Måndag kväll den 11 juli och tisdagen den 12 juli 2022: Öppenheter och hemligheter


 Kära dagbok…

Nä, jag trodde inte att jag skulle klara av att vara ensam på mammas födelsedag på kvällen, men det gick bra. Skuldkänslorna rev inuti, för hur många gånger satt inte mamma ensam? Hur många födelsedagar kände hon sig bortglömd och bortvald? Jag trodde aldrig att jag sex år efter hennes död skulle vara den som tillbringade hennes födelsedags kväll i ensamhet. Nu har jag gjort det, det gjorde ont och jag överlevde. Och åter igen har jag lärt mig att alla val jag har gjort och gör kanske inte är de rätta. 

Jag åt min middag i ensamhet. Katterna var inte intresserade. Jag läste och tog ett glas vin till resterna av kycklingmiddagen Fästmön lagade i söndags. Sen tog jag ett glas till. Första flaskan från arbetskamraterna är slut. Det blev bokbyte så småningom under kvällen. Böckerna är och förblir det sällskap som alltid finns där, som nästan aldrig sviker och som får mig ut härifrån, i fantasin. Bokbytet gick från en kriminalare om mordbrand till en kriminalare om en mördad influencer. Öppen som en bok, heter det. Är jag det? Kanske inte helt. En hemlighet har jag nu i alla fall. En. Frågan är om hemligheter är bra eller dåliga. Alltså, att dölja nåt är väl inte bra, men samtidigt måste jag få ha nåt som bara är mitt. Det är ju på det viset många tänker och jag behöver lära mig att tänka lite mer på mig.


Jag körde diskmaskinen när jag hade ätit
och så ägnade jag mig en stund åt herr Katts päls. Den är tjock och får ganska lätt och snabbt tovor. Han njöt först, men till sist fick han nog och rev mig i handen. Vi är ännu inte kompisar igen, han och jag, även om han har fått mat och gos och bus idag.

∼ ♦ ∼

Boken Grissly och kaffe på sängen

Tisdagsmorgon.

Jag sov dåligt i natt. Vaknade flera gånger och hade bland annat värk i ett knä. Fingrarna är fortsatt domnade, inget nytt där. Varken sämre eller bättre. Jag tömde diskmaskinen och kattpottorna samt sopade hallen medan jag väntade på att kaffet skulle bli klart. Tog med mig en mugg in till sovrummet. Det blev bara en mugg, var alltför rastlös idag. Jag läste en stund och boken är bra och snabbläst. Jag hade lite beredskap i morse, men inget samtal kom.

Framåt lunch kände jag att jag inte behövde vara i beredskap längre, så jag fixade till mig och gav mig ut på ett lite chansartat ärende. Det gick finfint, så nu kan jag pricka av ytterligare två saker på en av mina listor.

Jag blev så stärkt av att jag tog tag i vissa saker att jag beslutade mig för en tur till Stormarknaden. Där var det svalt och väldigt lite folk. Levi’s store fanns kvar och jag greps av påssjuka. Men va 17 skulle jag annars göra när jeansen jag hade letat efter fanns där – i rätt modell, rätt storlek, rätt tvätt och till halva priset?! Och när jag ändå var på plats slank jag in på Systembolaget och köpte den sista flaskan för presentkortet från arbetskamraterna. Det blev ett barolovin. Eftersom jag tänkte på mina arbetskamrater jobbade jag en stund också, fast bara en liten stund. Avslutningsvis rev jag i en papperskorg, men där hittade jag inte det jag sökte.

Jag måtte vara ha-galen idag. På seneftermiddagen skulle jag gå ut och köpa mig en glass vid ån. Och det gjorde jag. För 41 spänn fick jag en liten bägare lakritsglass med strössel. Hutlöst, men salt, svalt och gott. Så passerade jag English Bookshop där det som vanligt vimlade av vimsig personal – tror att de var tre eller fyra som pratade högt med varandra med mera. Jag orkar fan inte vara där inne nån längre stund, men idag kom jag inte lottlös därifrån. Hittade en psykologisk thriller som jag köpte.

∼ ♦ ∼

Nu är middagen lagad och uppäten. Dags för kvällen och alla dess hemligheter att infinna sig. Jag väntar med spänning…

Balkongmiddag stekt potatis ägg korv öl knäckemackor o boken Grissly

Balkongmiddagen är avklarad. Nu inväntar jag kvällen med spänning.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Måndag kväll den 11 juli och tisdagen den 12 juli 2022: Öppenheter och hemligheter

 1. Bra att ha en ha-dag emellanåt, det är vi alla värda❤️Hoppas att du forten fin kväll, själv har jag krupit ner i sängen och ska läsa mina två på g; en fantasy, inlånad av äldste sonen som läser mycket, och en psykologisk thriller av Lars Wilderäng. Kram

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Oj då, jag lyckades visst rensa bort mitt svar till dig. Men jag tror att det handlade om att jag alltid behöver böcker och kläder, men att kläder inte står för merparten av mina utgifter. 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.