Fruset guld


Ett inlägg om om en bok som har samma titel som en diktbok av Ulf Lundell.Cilla och Rolf Börjlinds bok Fruset guldDet är bra när en kan låna bra böcker av varandra, 
för då behöver inte en köpa alla böcker en vill läsa. Fästmön och jag samlar på olika serier. En del lånar vi, andra… hoppar vi över. En serie som Anna köper är Olivia Rönning-serien av Cilla och Rolf Börjlind. För ett tag sen köpte hon den sjätte och senaste delen och läste den snabbt. Sen blev det min tur att kasta mig över Fruset guld.

Det är mitt i sommaren i verkligheten, men i slutet av den i boken. Ett manslik hittas i fjällen. Det är länge sen mannan blev skjuten. Olivia Rönning får hålla i fallet och skickas upp till norr. Men helikoptern hon ska flyga till fjälls med kraschar i dåligt väder. Olivia överlever och skadad beger hon sig iväg för att hitta hjälp. På fjället är hon emellertid inte ensam och alla som är där har inte goda avsikter. Tom Stilton reser hem från Thailand för att ingå i utredningsgruppen.

Som vanligt levererar författarduon Börjlind en bra deckare. Även jag läser den snabbt och har svårt att lägga den ifrån mig. Det är rafflande, men kanske aningen för mycket relationsproblem även i den här boken, tyvärr. Karaktärerna får dessutom alltför många likheter med skådespelarna i TV-serierna. Jag försöker bortse från detta eftersom jag tycker att det påminner för mycket om alla andra kriminalromaner och lämnar mindre till min fantasi. Det går för det mesta bra. Det frusna guldet är ett tema i sig och handlar inte enbart om miljöförstöring.

Välskriven och spännande får den här boken, relationstjafs, fantasistöld och ett par korrekturfel för många till trots, högt omdöme.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

Olivia Rönning-serien:

Springfloden

Den tredje rösten

Svart gryning

Sov du lilla videung

Kallbrand

Fruset guld (läs ovan!)

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Fruset guld

  1. annettejuhlin skriver:

    Har precis läst och lyssnat klart. Skall smälta intrycken litet innan jag skriver om den, men hamnar nog på en fyra.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.