Kallbrand


Ett inlägg om en bok.Cilla o Rolf Börjlinds bok KallbrandVisst är det smart att ge bort saker som en själv vill få tillgång till?
Jag menar, en kan ju låna… I julklapp förra året gav jag Cilla och Rolf Börjlinds senaste bok i serien och Tom Stilton, Olivia Rönning, Mette Olsäter med flera, Kallbrand, till min sambo. Anna läste ut boken för ett tag sen och snabbt som rackarn själv högg jag den.

Det här är en serie kriminalromaner som jag har gillat från början. Det har även gjorts TV-serier på dem och de är väl rätt OK. Tyvärr stör filmatiseringarna mina läsupplevelser eftersom de tar ifrån mig mina föreställningar om karaktärer och miljöer. Men, som alltid, böckerna är bäst. Att sluta ögonen helt för de visuella intrycken går dessvärre inte. Nu har jag i alla fall plöjt boken och verkligen försökt blunda med själen.

Tom Stilton befinner sig i Thailand med Luna hos sin halvsyster Aditi för att återhämta sig. En svårt skadad kvinna ber honom leta upp en person och Tom bestämmer sig för att ta sig an detta. Hemma i Sverige har det sprängts en bilbomb och en hel familj stryker med. Olivia Rönning jobbar med fallet. Polisen tror att det är ett terrordåd. En misstänkt person grips, men är han verkligen skyldig? Olivia hamnar plötsligt i ett sammanhang där sexuella övergrepp förekommer. En kollega avslöjar dessutom att hon har blivit utsatt – av en högre chef. Och nån av dem snubblar över en pedofil. Mette Olsäter planerar sin pension, men innan dess tänker hon se till att de verkligt skyldiga får sitt straff.

Ja, det låter väldigt rörigt – och ändå blir det inte det! Vissa kapitel är väldigt korta och jag tycker att det är mycket tydligt att den här boken är skriven av två personer. Men inte heller det känns rörigt eller stör. Det här är en riktigt spännande kriminalroman av typisk bladvändarsort. Lite många teman har den, men för den som inte har listat ut det kan jag avslöja att allt hänger ihop och klarnar i slutet. Karaktärerna är mänskliga och har realistiska fel och brister – och plusförtecken. Nej, det enda som stör är att karaktärerna i boken antar utseende och kroppsspråk av de skådespelare som gestaltar dem. Tyvärr. Nu är det emellertid inte TV-serien som ska få mitt omdöme utan boken. Den som innehåller lite för många korrekturfel. Det kan jag inte blunda för och det är störande, för boken kostade ändå en del.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.