Svart gryning


Ett inlägg om en bok.Cilla och Rolf Börjlinds bok Svart gryningParet Cilla och Rolf Börjlind skriver riktigt otäcka böcker.
En del av dem har även filmatiserats för TV. Just nu är deras femte bok om den unga kriminalaren Olivia Rönning på väg ut i handeln. Jag insåg att jag varken hade läst trean eller fyran. Tur då att min sambo har dessa böcker så att jag kunde låna och läsa dem i ordningsföljd. Igår kväll slukade jag det sista av bok nummer tre, Svart gryning.

Svart gryning inleds med ett fruktansvärt mord på en liten flicka. Olivia Rönning är åter i tjänst och gör den i Skåne. En mindre ort där drabbas av ett barnamord. Mormor lämnar sitt barnbarn obevakat ett par minuter för att ta emot ett telefonsamtal. Då sker tragedin. Det här mordet följs av ytterligare ett, men på Värmdö. Mordsättet är detsamma och Rikskrim med Mette Olsäter kopplas in. Det verkar som om morden har rasistiska motiv. I bakgrunden jobbar Tom Stilton med Jill-fallet. Det visar sig ha kopplingar till personer i utredningen kring barnamorden.

Den här deckaren är både realistisk och aktuell – med tanke på såväl rasism och det stundande valet på söndag. Författarna väjer inte för korta, klara detaljer. Ibland märks det att det är två författare, men det stör inte mig. Jag tycker att de har bra flyt i sin story och uppskattar korta kapitel – eller kapitelpauser med asterisk (*).

Toffelomdömet blir det högsta och Toffelhanden har genast sträckt sig efter den uppföljande boken, Sov du lilla videung.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.