Ett rött italienskt: Massetti Chianti 2021


Ett inlägg om ett chianti till grillpremiären.Massetti Chianti 2021

Prisvärt och gott grillvin.

Lördagskväll och härlig, varm majsol. Vad passar bättre då än att grilla? Till kvällens grillning av nötkött och kyckling hittade jag en liter chianti av en sort jag inte tidigare smakat. Massetti Chianti 2o21 fick följa med på grillfest i Slottsträdgården.

Det här vinet såldes alltså på literflaska och med skruvkork. Perfekt om en inte tömmer hela flaskan. Vinet har en alkoholhalt på 13 procent. Sockerhalten är endast 0,3 gram per 100 milliliter. Priset var dessutom endast 99 kronor.

Vinet är något mer än medelfylligt, men medelsträvt. Det har hög fruktsyra.

Systembolaget rekommenderar vinet till rätter av lamm- eller fläskkött alternativt vegetariska rätter. Vi åt nöt, kyckling och majskolvar.

Så här skriver Systembolaget om vinets doft och smak:

”Kryddig doft med inslag av körsbär, hallon, örter och muskot. […] Kryddig, bärig smak med inslag av körsbär, hallon, örter och muskot.

Vinet doftade sannerligen kryddigt. I smaken dominerade röda bär, men jag kände också tydligt muskot. Det här var ett lättdrucket vin som inte gjorde en tung i huvudet. Som sådant passade det utmärkt som grillvin. Prisvärt och gott.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Ett rött italienskt: Massetti Chianti 2021

  1. Pingback: Ett rött italienskt: Massetti Chianti 2021 - Bloggfeed

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.