Lördagen den 20 maj 2023: Kattkompanjon som längtar efter grill


 Kära dagbok…

Bokuppslag o kaffe i Lilla My-mugg

Lördagsstart efter kattkink.

Det är inte lätt att vara på två ställen samtidigt. Men det blev ju så att Anna sov över i Slottet och jag gick hem till Tisslingarna för att vara kattkompanjon under kvällen igår, natten till och dan idag. Inte var det kul att bli väckt klockan fem av en kinkande katt som hade vägrat äta sin middag kvällen innan. Jag fick kliva upp och pytsa upp ny mat. Inte heller den var riktigt till belåtenhet – för nån av katterna.

Jag återvände till sovrummet och slumrade ett par timmar. Medan kaffet sen bryggdes fixade jag med pottorna och kattsanden. Först tömde jag pottorna på kiss och bajs, sen hällde jag över all ren sand i stora pottan och en annan typ av sand eller strö till lilla pottan. Jag hoppas vår beställda sand kommer snart.

Massetti Chianti 2021

Nyfiken på detta!

Det verkade bli en varm dag, men innan jag ställde mig vid strykbrädan innan dan blev för het intog jag kaffe på sängen och läste en stund.

Strykningen gick på nån tre kvart och jag packade ner det som skulle till Slottet i en särskild påse. Sen blaskade jag av mig och gick och köpte vin samt majskolvar. I eftermiddag ska vi ju grilla i Slottsträdgården. Jag hittade ett nytt Chiantivin på en literflaska som jag blev nyfiken på.

Nån större nöd tycks det inte gå på katterna. De vistades till och med i samma rum, Bokrummet, ett tag. Men sen tyckte Citrus att jag skulle sitta i Salen och läsa med henne. Det gjorde jag senare en liten stund. Först hade jag emellertid lovat att skjutsa Annas snälla mamma till Slottet. Givetvis tog jag med mig vinet och andra grejor som skulle till Slottet. Innan jag åkte hem tankade jag – mätaren var på reserven, så det behövdes.


Hemkommen intog jag brunch
i form av rostade mackor, kokt ägg och kaffe. Mitt sällskap var sudoku – och Lucifer… Pojken har för övrigt varit busig och tuggat på en av Annas tomatplantor.


Nu kör jag en diskmaskin
och ska hoppa in i duschen. När disken är färdig tänkte jag promenera till Slottet. Bilen får stå kvar i garaget, för bilkörning och rödvin går inte ihop. Vädret ser lovande ut för grillning. Jag längtar!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Lördagen den 20 maj 2023: Kattkompanjon som längtar efter grill

  1. Pingback: Lördagen den 20 maj 2023: Kattkompanjon som längtar efter grill - Bloggfeed

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.