Ur förtärande eld


Ett inlägg om en brittisk psykologisk thriller.Paula Hawkins bok Ur förtärande eldÄntligen har jag nått fram till den sista pocketboken
jag köpte på Bokus mellandagsrea! Det hampade sig så att jag kanske sparade det bästa till sist, eller? Paula Hawkins är författaren och av henne har jag läst Kvinnan på tåget tidigare. Nu blev det spänningsromanen eller den psykologiska thrillern Ur förtärande eld. Den boken kom ut på originalspråk (engelska) 2021 och i svensk pocket sommaren 2022.

En ung man hittas mördad på sin husbåt i London. Tre kvinnor som kände honom ringas in: det är knasiga Laura, som tillbringat en natt med offret, Carla, offrets redan sörjande moster och den nyfikna grannen Miriam. Alla har de kopplingar till offret, kopplingar som inte helt är av positiv sort. De bär dessutom alla på var sin sorg och en längtan att få nånting tillbaka – eller kanske åtminstone bli sedda och hörda. Kan hemligheter ligga och pyra och bli till en förtärande eld?

I den här boken ligger fokus på karaktärsbeskrivningarna. Miljöskildringarna är få och nästan osynliga. Nej, det är de tre kvinnorna och deras psyken – samt en av männen – som är det väsentliga. Det blir därför ett ganska saligt hoppande mellan personerna. Jag har ärligt talat lite svårt att få grepp om dem. Dessutom är det liksom kvinnornas respektive historier och erfarenheter som är viktigare än offrets.

Boken är skriven av en driven författare och har, som jag uppfattar det, fått en bra översättning. Det språkliga är det liksom inget fel på. Det är… nåt annat som stör mig och skaver. Jag tycker att det hela blir för omständigt. Ändå vill jag veta vem som mördat och varför. Jag kan inte lista ut nåt av det i förväg, vilket höjer omdömet som annars skulle ha landat på medel.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Ur förtärande eld

  1. Pingback: Ur förtärande eld - Bloggfeed

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.