Lördag kväll den 19 november och söndagen den 20 november 2022: Nu är det som det är


 Kära dagbok…

Det blir inte alltid som en tänker och vill. I år lämnade vi traditionen att se Allt ljus på Uppsala till sista stund. Och när den var kommen orkade vi inte. Väder och krämpor satte stopp för vår årliga promenad bland ljuskonstverk i Uppsala. Väldigt ledsamt och stor besvikelse, men nu är det som det är. Allt kan inte alltid vara som det alltid har varit. 

Vi hade det gott på Main Street i stället. Fästmön lagade god mat och jag öppnade ett gott vin. Till kvällskaffet blev det choklad och Chelsea Detective.

∼ ♦ ∼

Kaffe och boken Blindspår på sängen

Söndagsstart.

I natt sov jag bra. Jag hörde inte ens när Anna gick upp och gav katterna mat för att de levde rövare utanför sovrumsdörren. Jag behövde uppenbarligen både vila och sova. Men nu är det som det är och det blev sedvanlig kattpottömning, sopning och kaffebryggning före läsning och kaffe på sängen. 

Det har kommit lite snö, dock inte så mycket som väntat. Jag hade ingen lust att halka ut på vägarna, men till kvällen blev det så.

Söndagsfrukost intog vi i nya Matrummet. Det irriterar oss att vi inte orkar fortsätta där och till exempel bära ner ekstolarna från vinden. Men nu är det som det är. Kylan gör inga underverk för mina värkande muskler och leder. Jag har försökt hålla igång på eftermiddagen, men det hjälpte föga. Inte heller Linnex och massagekudde gjorde nån nämnvärd skillnad.

Frukost i nya Matrummet

Frukost i nya Matrummet.


Vad jag gjorde för att hålla igång?
Flyttade omkring böcker på deckarhyllorna. Jag är inte nöjd med resultatet, så när jag får ny tid och energi ska det åtgärdas. Tills vidare får det vara som det är.

Deckarhyllorna

Nja. Jag är inte nöjd med hur det blev.


När Anna kom från födelsedagsfirandet
mötte jag upp på vägen med bilen. Vi åkte och köpte pizza med oss till Annas snälla mamma. Där åt vi söndagsmiddag med alkoholfri öl till maten och tillbringade några timmar. Det var ett skönt sätt att avsluta helgen.

En halv pizza hos Annas snälla mamma

Söndagsmiddag hos Annas snälla mamma, ett bra avslut på helgen.

∼ ♦ ∼

I morrn jobbar jag hemifrån en stund innan jag halkar iväg till optikern för att kolla synen. Jag ska få nya jobbglasögon och passar på att kolla linsstyrkan också. Jobbväskan är därför inte helt färdigpackad, men rena kläder och mina vinterboots är framtagna ifall de skulle behövas. Det var inte så mycket snö i kväll, mera halt på sina ställen.

Vintern är här, trots att det bara för en knapp vecka sen var 16 grader. November är höstens aprilmånad, onekligen. Men lite fint är att två av novemberkaktusarna i sovrummet blommar eller är på gång att göra det. De överraskade mig, även om en av kaktusarna har blommat varje november.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.