Ett rödvin: Ecoltura Appassimento 2016


Ett inlägg om ett vin.


Ecoltura Appassimento Vendemmia 2016

Fredagsvin, lagom en het sommarkväll.

Ett gott rödvin behöver inte var dyrt. Men jag tycker att det behöver vara italienskt. Så många flaskor rött har jag inte druckit i sommar, det har mest blivit enstaka glas. Till fredagsmiddagen, som för min del bestod av kalkonfilé, potatisgratäng och grönsaker, öppnade jag en flaska Ecoltura Appassimento 2016.

Vinet kostar 99 kronor och är lite mer fylligt än medel, men ändå inte för tungt när temperaturerna utomhus och i köket är höga. Systembolaget rekommenderar det till lamm- eller nötkött, men jag drack det som sagt till ljus fågel.

 


Så här kan en läsa om vinets smak och doft på Systembolagets webbplats:

”Kryddig, fruktig smak med inslag av russin, kanel, plommon och pinjenötter. […] Kryddig, fruktig doft med inslag av russin, kanel, plommon och lakrits.

Vinet är verkligen kryddigt både till smak och doft. Smaken av nötter är också tydlig. Detta gör att vinet passar alldeles utmärkt till det ljusa köttet och gratängen, båda ganska kryddiga och peppriga i smaken. Eftersmaken är inte alltför lång, men jag gillade att vinet inte är så tungt just den kvällen jag drack det. Det gick alldeles utmärkt att avnjuta en het sommarkväll. I vanliga fall hade jag önskat både aningen mer tyngd och eftersmak. Vinet är emellertid helt klart prisvärt.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.