Mitt bokår 2018: Sju i den åttonde månaden augusti


Ett inlägg om böckerna jag läste i augusti månad.Augusti månad innebar till större delen semester för min del precis som i juli.
 I augusti reste jag fysiskt sju mil till Stockholm och cirka 30 mil till Motala, men jag fortsatte även att resa litterärt. Månadens första resa var bakåt i tiden, till 1940-talets Sverige. På grund av mina verkliga resor och livet som det är blev antalet läsa böcker mindre än i juli månad.

Klickar du på en bild nedan öppnas inlägget jag skrev om just den boken i ett nytt fönster i din webbläsare! 

Augustiböcker 2018:

Anne Swärds bok VeraWilliam Landays bok Defending JacobMari Jungstedts bok Ett mörker mitt ibland oss

Håkan Nessers bok Himmel över LondonNina Lykkes bok Nej och åter nejNinni Schulmans bok Bara du

Tony Irvings och Linda Newnhams bok Life Love and passion

 

Fem av böckerna köpte jag nya till mig själv, antingen i pocket eller inbundna (Vera, Defending Jacob, Ett mörker mitt ibland oss, Himmel över London, Nej och åter nej). Två böcker lånade jag (Bara du, Life, Love and Passion). En av böckerna läste jag på engelska (Defending Jacob). Tre av böckerna jag läste var så kallad spänningslitteratur, (Defending Jacob, Ett mörker mitt ibland oss, Bara du). Två av månadens böcker hade HBTQ-tema (Vera, Life, Love and Passion). En bok var en kombinerad spion- och kärleksroman (Himmel över London). En bok var en relationsroman (Nej och åter nej). En bok var en självbiografi (Life, Love and Passion)

Totalt läste jag alltså sju böcker i augusti. Som vanligt var de flesta väldigt bra. Fyra böcker fick högsta Toffelomdöme (Vera, Defending Jacob, Nej och åter nej, Bara du). Två böcker fick högt omdöme (Ett mörker mitt ibland oss, Life, Love and Passion). En bok fick lågt omdöme (Himmel över London).

Som så ofta kan jag inte utse bara en bok som månadens bästa utan det blir två: Nej och åter nej och Bara du.

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, HBTQ, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Mitt bokår 2018: Sju i den åttonde månaden augusti

  1. Jag ligger rejält i lä, håller fortfarande på att lyssnar på samma bok som för en vecka sedan, men, lär avverka en timme på tåget i eftermiddag 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.