Fredag kväll den 18 november och lördagen den 19 november 2022: Helgmys så gott det går


 Kära dagbok…

Vi var lite värkiga lite till kvinns igår kväll, men notera att Fästmön var och är i sämre skick än jag efter sin vurpa. Jag har bara ont i tumleden och ryggen, som vanligt. Och nej. Inget provsvar på nervundersökningen har ännu nått mig. Men hur det nu var tänkte jag att det var min tur att bjuda på ”mat” igår. Vi var inte så jättehungriga på kvällen. Det blev var sin räkbakelse med vatten till Anna och öl till mig. Därefter ost, kex, oliver, färskostfyllda paprikor och chianti. Till kvällskaffet blev det choklad och Tyst vittne på SvT Play följt av Ett fall för Frost på direkt-TV. Det räckte för oss.

∼ ♦ ∼

Boken Blindspår och kaffe på sängen

Jag läser en deckare som utspelar sig i Uppsala just nu.

I morse var jag uppe vid femtiden, men kunde somna om och sov till åtta. Runt den tiden vaknade även Anna. Jag tömde gårdagens diskmaskin på ren disk, kattpottorna på skit samt fyllde på med sand. Sopade har jag gjort 100 gånger idag, den första medan jag väntade på morgonkaffet. 

Därefter fortlöpte lördagen på sedvanligt sätt med läsning och kaffe på sängen. Jag läser en deckare just nu och den utspelar sig i Uppsala. Boken är spännade och ger mig lagom underhållning utan att jag behöver tänka för mycket. Precis vad jag vill läsa just nu, nåt spännande, engagerande, men där jag inte behöver tänka för mycket.

Blått kuvert

Jag har fyllt det här blåa kuvertet.

Efter frukost i nya Matrummet och dusch i gamla badrummet åkte jag ner med sopor i källaren. Sen tog vi en försiktig promenad ner på stan. Jag hade några saker jag behövde fixa, så även Anna, men jag frågade henne miljoner gånger om hon orkade gå. Vi var faktiskt inte jättepigga nån av oss, men jag utförde ett par viktiga ärenden. Bland annat köpte jag en födelsedagspresent och en julklapp som ska skickas i ett blått kuvert samt en tio meters jordad förlängningssladd.

Det var blåsigt och kallt och jag blev sur för jag hittade ingen duschcrème. I stället för att ställa duschcrèmer på samma hylla sorterar butikerna sånt efter märken. Totalt ointressant för mig. Inget köp av detta. I stället stannade vi vid Butiken på hörnet. Anna köpte med oss go-fika hem. Och medan vi fikade började det snöa…

Medan Anna ringde sin snälla mamma plockade jag fram ljus, servetter, servettringar med mera. Tanken var att de skulle få plats i morfars byrå i nya Matrummet. Allt fick plats utom ljusen, som för tillfället ligger i en plastlåda.

Ljus servetter kräftgrejor

Allt fick plats i morfars byrå utom ljusen…

∼ ♦ ∼

Vi hade en tanke om att gå till Alex och äta middag, men vi är för trötta och frusna och värkiga. Allt ljus på Uppsala blir det inte alls i år. Anna lagar nån Hello fresh-rätt med kyckling och potatis och jag luftar ett appassimento. Det blir bra, det. Vi myser hemma i kväll igen med god mat och dryck och nästa brittiska deckare på TV.

Jag har premiärtänt doftljuset Because it’s you som jag fick av vännen FEM till födelsedagen – med litterära tändstickor från Vadstena. Helgmys i nya Bokrummet!

Doftljus från FEM Because its you o tändstickor från Vadstena

Premiärtändning – och sen släckning, förstås.


Och nej.
Jag glömmer förstås inte att släcka ljuset när jag lämnar rummet.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredag kväll den 18 november och lördagen den 19 november 2022: Helgmys så gott det går

 1. Den här helgen har man verkligen bara lust att krypa upp i soffan när kvällen kommer 🙂 busväder

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja fy. Vi var inte särskilt pigga nån av oss, men Anna var ute på födelsedagsfirande hos sin ex-man på eftermiddagen och i kväll var vi hos svärmor och åt pizza. Jag körde bil och det gick bra, det var mest halt att gå. Här har det i skrivande stund inte kommit så mycket snö – ännu…

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.