Onsdag kväll den 6 juli och torsdagen den 7 juli 2022: Inte bara booklover, också winelover


 Kära dagbok…

Den som känner mig lite, kära dagbok, vet att jag inte bara älskar böcker utan även viner. Framför allt italienska rödviner. Fästmön tycker att vi ska variera härkomstländer lite mer och jag tränar på det. Det går sisådär. Mitt vinälskande tycks i alla fall ha spillt över (!) på herr Lucifer Katt. Han var väldigt nyfiken på kvällens vin igår.


Vinet var en flaska Ecoltura Valpolicella 2019
som jag fick av Annas snälla mamma på födelsedagen. Jag har druckit tidigare årgångar av det. Årgång 2019 var riktigt fin till såväl middagsspetten av kycklingkött med sallad och tzatziki som kvällsostarna. Till kvällskaffet, som serverades däremellan, åt vi lite choklad, läste och drack inget vin. Jag slog också en signal till vingiverskan för att kolla läget.

Kvällen avslutades med dokumentären En hemlig kärlek på Netflix. Det var en rörande film om två äldre kvinnor från Kanada som varit ett par i hemlighet i typ 70 år. Mycket sevärd och mina tårar rann när de gifte sig, kan jag meddela.

Dokumentären En hemlig kärlek och Lucifer

Rörande!!! (Katten på TV-bänken har inget med filmen att göra.)

∼ ♦ ∼

Boken närmar sig slutet och kaffe på sängen

Boken närmar sig slutet och jag har bestämt vilken bok jag ska läsa sen.

I morse var jag uppe vid åttatiden för Lucifer pep. Jag gav älsklingarna mat – och sen somnade jag om. Blev så väckt av borrande från nya grannarnas lägenhet. Nej, de är inte de populäraste människorna i mitt liv just nu. 

Men det var väl dags att vakna. Min fjärde semesterdag inledde jag som de tidigare, med läsning och kaffe på sängen. Bokslutet närmar sig nu i min bok på gång och jag har redan bestämt vilken bok jag ska läsa sen. Fast det berättar jag inte här och nu.

Planerna för dagen var inte så fasta, men jag hade ett sug att sätta sprätt på de båda generösa presentkorten på Systembolaget som jag fick av Biografmaskinisten och jobbet. Eftersom jag hade lovat Biografmaskinisten att endast köpa vin jag inte tidigare hade druckit tog jag bilen till Stormarknaden. Där finns ett stort systembolag, men dessvärre blev jag lite besviken på utbudet, det var ganska urplockat. Jag hittade emellertid två fina viner som jag är väldigt nyfiken på och som jag inte har druckit tidigare. Presenten från Biografmaskinisten blev Prunotto Barbaresco 2019 och Barolo Cascina Rocca 2017, båda italienska rödviner, förstås.

Presentkortet från jobbet var jag både lite fegare och lite modigare när jag satte sprätt på. Det blev fyra flaskor rött som fick följa med hem. Av dessa har jag druckit två tidigare, Johanna från Lännabruk 2020, som är ett riktigt bra matvin, och GW:s röda 2020 som är ett portugisiskt vin. Två viner jag inte har druckit är Château de la Liquière Faugères 2020 och 19 Crimes Red wine 2019Och nu kan du häpna, kära dagbok, för det ena vinet är franskt, det andra från Australien. På jobbets presentkort återstår nu en summa som med all säkerhet räcker till minst en flaska vin ytterligare.

∼ ♦ ∼

Tom hade mejlat tidigt i morse och jag skrev ett svar. Utöver det ska vi kanske båda lätta på rumporna och åka till Slottsträdgården för att gräva upp potatis och hämta gräslök samt köpa sill nånstans på vägen. Det blir kvällens middag.

Tom

Tom mejlade i morse.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Film, HBTQ, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.