Tisdag kväll den 5 juli och onsdagen den 6 juli 2022: Gå och skrota, lite


 Kära dagbok…

Första middagen vid nya balkongbordet och Citrus

Första middagen vid nya balkongbordet, tillika första middagen på balkongen den här säsongen.

Ibland när en har semester är det skönt att bara vara hemma. Typ gå och skrota, kanske starta nåt litet projekt eller läsa. Igår gjorde vi ju en shoppingrunda och Fästmön monterade bord och möblerade om på vår balkong. Det blev verkligen jättebra! Vi åt vår första middag där ute den här säsongen och vi satt verkligen mycket bra. 

Tisslingarna var förstås med och ville helst av allt sitta på vårt nya bord. Det fick de inte. Till Citrus hade Anna gjort en egen utkiksplats, eftersom Lucifer alltid lägger beslag på klätterpelaren. Fast att döma av bilderna blev Lucen ganska sur för detta. Han nådde ju inte bordet och godsakerna som fanns därpå. Vi åt kallskuret, olika sorters kalkon, med tillbehör och sånt gillar båda katterna.

Efter maten tog vi kvällskaffe och satt och läste på balkongen tills det var dags att gå in och kolla på Vera. Och efter henne gjorde vi var sin ostassiett och tog var sitt glas ripasso. (Årgång 2017 var lika god som 2013, som länken går till.)

∼ ♦ ∼

Morden i Great Diddling kaffe på sängen och min mage

Semesterdagsstart.

Min tredje semesterdag vaknade jag 6.15. Jag gick upp och gav katterna mat, men somnade sen om. I morse drömde jag om Bette i L-Word – och ville naturligtvis inte vakna… Det var jag förstås tvungen till, för 12.15 skulle Annas ex-man dyka upp. Till dess ville jag vara klädd – och det var jag. Jag hann ändå med en stunds läsning och kaffe på sängen. Det är underbart med semester…

Vi intog frukost på balkongen och blickade ut på mörka moln. Det skulle bli ytterligare en dag med omväxlande väder – sol, regn, sol igen och mera regn.

Jag tog ut mammas kökspall och Citrus klättrade upp den och satt med oss under frukosten. Ja, hon fick smaka en bit kalkon.

 

En plastsäck och fyra kassar textil till återvinningen

Till återvinningen.

Anna grep sig an att rensa ur garderober. Plastsäcken och kassen med täcken och kuddar som plockade ihop igår och som skulle dumpas på återvinningscentral kompletterades med några kassar kläder och skor. Ytterligare kassar ska till loppis där innehållet ska säljas, förhoppningsvis.

Själv satt jag vid datorn för att betala några fakturor och skriva ett par texter. Inte bra, tycker mina domnade fingrar om detta, men nu har jag bestämt mig för att boka läkartid – efter semestern.

Eftersom det är jag som har körkort åtog jag mig att åka med säck och kassar. Det gick bra att slänga allt. Anna hjälpte mig att bära ner till bilen, på återvinningen klarade jag mig själv.

Hemkommen igen tog vi en promenad för att kolla upp ett par saker. Eftermiddagsfikat intog vi hos Wilmas. Vi delade på en räkmacka och jag köpte ett russinberg. Jaa, russinBERG, inte russinTOPP, enligt skylten. Kakan var hög, fast den smakade inte så mycket att jag misstänker att den kanske inte var bakad på smör.

∼ ♦ ∼

Till middag blir det kycklingspett och två sorters sallad samt nya, goda ostar och kex, samtligt inhandlat på Lutis. Bilder i morrn, kanske. 😛

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, HBTQ, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tisdag kväll den 5 juli och onsdagen den 6 juli 2022: Gå och skrota, lite

  1. Skönt att börja semester lite lugnt ändå.

    Vilket bra bord ni fixade, jag har ett liknande som jag fäller upp när det skall ätas när vi är två, när jag är själv har jag bara en fotpall och vill kunna flytta runt stolen om jag vill ha skugga/sol 🙂 Köpte ett nytt parasoll igår som jag moterade, det gamla villa bara ställa sig som en tratt när det blåste 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.