Windsorknuten


Ett inlägg om den första delen i Drottningens detektivbyrå.SJ Bennets bok WindsorknutenAv mammakusin B och hennes tre barn fick jag i 60-årspresent bland annat ett generöst presentkort hos Akademibokhandeln. Det har jag nu nästan helt satt sprätt på, nån krona eller två återstår. Den första boken jag köpte var Emelie Schepps Björnen sover. Bok nummer två blev Windsorknuten av S.J. Bennett. Den pocketboken fick följa med på Englandsresan eftersom den passande nog är den första delen i serien Drottningens detektivbyrå. Drottningen i boken är nämligen drottning Elizabeth II.

Det är vår 2016 och drottning Elizabeth håller på att förbereda firandet av sin 90-årsdag. Hon är på Windsor Castle. Efter en fest hittas en av gästerna död. En rysk ung pianist har hängt sig i sin slips. Men slipsens Windsorknut får MI5 att fundera om det inte handlar om mord. Drottningen själv kan inte låta bli att genom sin biträdande privatsekreterare Rozie Oshodi göra egna efterforskningar.

Visserligen handlar den här boken om mord – och inte bara ett sånt – men den är annars mest en mysdeckare. Boken är mer klurig än otäck. På en resa som den jag gjorde blev den en alldeles förträfflig resekamrat eftersom boken är ganska lättsam och lättläst. Windsorknuten är välskriven och drottning Elizabeth skildras som ganska ”down to earth”, prins Philip som en skämtare. Karaktärerna känns realistiska, åtminstone för mig som har sett på The Crown. Den här boken ska jag låna ut till svärmor.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

De här böckerna ingår i Drottningens detektivbyrå-serien:

  1. Windsorknuten (läs inlägget ovan!)
  2. A three dog problem (inköpt i London, men ännu ej läst; på svenska En hund begraven

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Windsorknuten

  1. Kul att du också gillade den!

    Gilla

  2. Mösstanten skriver:

    Den här I’ll jag också läsa! Glad midsommar!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.