Torsdag kväll den 23 juni, midsommarafton och lite midsommardag 2022: Hemma och i Slottsträdgården


 Kära dagbok…

Borta bra, men hemma är nog kanske ändå bäst – i alla fall när en inte är helt frisk. Jag tycker att det är skönt att vara hemma och Tisslingarna gillar nog också att mammorna är på plats igen.


Vi tar det lugnt. Fästmön sjukskrev sig på torsdagen och jag har bestämt mig för att jobba hemifrån nästa vecka. Jag värmde på en grillad kyckling och gjorde en grekisk sallad åt oss till middg. Vi åt vid soffbordet. Jag tog en skvätt ripasso till.

Grillad kyckling och grekisk sallad

Torsdagsmiddag.


Jag läste jag en del, det var ungefär vad jag orkade med. Det blev bokbyte från en bok om en kunglig detektiv till en bok om en svensk jurist, första delen i en ny serie som jag har fått för recension. Sen blev det lite ost och kex och ytterligare vin på det innan läggdags.

∼ ♦ ∼

Boken Hemligheten och kaffe på sängen midsommarafton

Midsommaraftonsstart.

Midsommarafton skulle bli den varmaste på länge. Det blev den. För vår del flöt den på lugnt, jag orkar inte annat just nu. Starten blev läsning och kaffe på sängen. Klockan elva, iförd munskydd, skulle jag hämta Annas snälla mamma för att skjutsa henne till Slottet. Allt gick bra – utom gräsklipparen, tydligen. En ny ska införskaffas när jag har blivit frisk. Nåt gräs orkar vi för övrigt inte klippa nån av oss just nu.

Jag åkte hem igen. Anna och jag piffade till oss och klädde oss svalt. Jag plockade ihop några böcker till Slottsfrun. Ingen hade feber, men för säkerhets skull tog vi brittiska alvedon. Vi packade in oss i bilen. Vi hade med dryck, ost, knäckebröd och ett par burkar sill. Slottsfrun fixade resten.

Faktum är att Slottsfrun a k a Annas snälla mamma fixade det mesta. Det enda jag gjorde var att duka, öppna sillburkar och klippa gräslök direkt från landet. Vilka underbara dofter! 

Vi bjöds på jordgubbstårta och kaffe när vi anlände. Lite senare blev det en aperol spritz. Vi vilade i vilstolarna och jag slumrade till en stund. Midsommarmiddagen med fem sorters sill, gubbröra, vår egen potatis, gräddfil, knäckebröd, ostar, laxrullar med mera blev underbart salt och god i värmen. Vid 20-tiden gick vi hemåt i sakta mak. Nog var vi trötta när vi kom hem, men promenaden var skön.

∼ ♦ ∼

Idag när jag ska hämta bilen tror jag inte att det blir lika skönt att gå – det är ännu varmare än igår. Anna följer nog med, för Slottsfrun vill bjuda på grillat. Jag har tillbringat morgonen med att läsa en del och är nästan halvvägs i boken jag fick för recension innan vi åkte till England. Och så har jag skrivit det här inlägget. I kväll påbörjar jag nästa inlägg från Englandsresan, om vår dag i Brighton.

Midsommardagsstart med Hemligheten och kaffe på sängen

Nästan halvvägs…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.