Vena amoris


Ett inlägg om den senaste Sten Wall-deckaren.


Björn Hellbergs bok Vena amorisI försenad Alla hjärtans-gåva 2023 köpte jag till Fästmön Björn Hellbergs senaste bok i Sten Wall-serien, Vena amoris. Anna samlar på författarens böcker och har nog alla (utom tennisböckerna). Jag lånar och läser när jag vill få en deckare med humor till livs.

Boken börjar på en semesterresa i Italien, men fortsätter sen i Staden. Där slår en kvinnomördare till mitt i sommaren. Kommissarie Sten Wall och hans kollegor får i uppdrag att lösa fallet 0ch hitta mördaren. Gärningsmannen lämnar efter sig ett avsiktligt spår som i hög grad förbryllar polisen: en makaber hänvisning till kärleken.

Det här är ganska långt in i boken mest småputtrigt och roligt. Jag älskar Björn Hellbergs fyndiga formuleringar och ibland ganska ålderdomliga uttryck och skrattar ibland högt. Men så blir det otäckt och spännande. Sista tredjedelen av boken är allt annat än småputtrig och rolig. Ett HBTQ-tema finns också inskrivet. Det ger pluspoäng!

Boken ger inget djupare avtryck i mig, men det är några timmars underhållning. Och det är inte illa det.

Toffelomdömet blir medel.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

De här böckerna ingår i Sten Wall-serien (länkarna går till mina inlägg om böckerna. Jag har läst alla, men inte bloggat om alla.):

 1. Gråt i mörker
 2. Födde: en dotter 
 3. Dråpslaget
 4. Rovlystnad
 5. Inte önskvärd
 6. Slutkört
 7. Då dagboken dog
 8. Gräddhyllan
 9. Hedersmord
 10. Panelhönan
 11. Tacksägelsen
 12. Misstaget 
 13. Hotelldöd: Tre kriminalberättelser
 14. Den grå
 15. Funny Fanny
 16. Dödslängtan
 17. Trofésamlaren
 18. Nattvandraren
 19. Den flerfaldige mördaren
 20. Sankte Per
 21. Skarprättaren
 22. Skumrask
 23. Dödsdrycken 
 24. Likspett
 25. Narrspegel
 26. Lastbart
 27. Vena amoris (läs inlägget ovan!)

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, HBTQ, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.