Måndagen den 27 mars 2023: Vintern är envis


 Kära dagbok…

Ja det blev ju inte vår i helgen trots vårfrudag och sommartid. Det blev vinter igen. Och den årstiden verkar hålla i sig. Det har kommit och ska komma mycket snö, det blåser och är flera minusgrader. I morse var det bara att ta tjockaste tröjan och bästa orange dunjackan samt tumvantarna med mudd som jag köpte till mamma hennes sista vinter. När jag hasade till jobbet i morse var det en fem minusgrader. Vinden var isande och det snöade lite grann. Snöandet skulle fortsätta hela dan. Vinden var lika isande när jag gick hem.

Slottet UUflaggor o hörnet på Segerstedthuset

Vintern är envis.


Kanske var det därför båda händerna värkte och domnade i natt.
Jag orkar inte ha ont längre, det är jobbigt. Men sen när jag kommer igång på dan brukar det släppa. Det oroar mig dock mycket att ett nytt finger i den opererade handen domnar. Och tummen i den handen är fan inte bra. Ska vi enas om att skylla på vintern som är så envis?

Jag hade svårt att fokusera på jobbet idag på grund av värken, men det fick gå. Det var inget överhängande som behövde bli klart genast. En artikel är på kontroll, en annan på gång och en tredje har jag inte påbörjat än. Ytterligare en fick jag av Stora A när vi hade ett kort möte efter min lätta lunch (Fästmön hade utlovat soppa med mycket morötter till middag hemma). Två luncher med mer tyngd, en avstämningslunch med en kollega på en annan avdelning och en med en kollega på min förra avdelning, har jag bokat in, till påskveckan respektive senare i veckan. Den här veckan är det en del möten och nätverksträffar samt medarbetarsamtal som annars upptar min tid på jobbet. En del av detta kräver förberedelser.

Lättlunch på jobbet med boken Tvillingsystrarna

Lätt lunch på jobbet eftersom soppa med många morötter i hade utlovats hemma av Anna till middag.


Vad gäller påskveckan ska jag jobba som vanligt,
men tänker mig att jobba hemifrån på skärtorsdagen när vi har arbetstidsförkortning med två timmar. Vi ska hem till Annas snälla mamma på skärtorsdagen för att fira Annas bror som har fyllt jämnt. Han och frun är på besök från Norge i påsk. Påsken i övrigt vet jag ingenting om, mer än att både Anna och jag är lediga. Jag bävar numera för alla storhelger eftersom de ger mig ett stort ångestpåslag. Dessa mina tillkortakommanden kommer i dagen som konstigheter. Särskilt ont gör det när jag uppfattar att jag förstör stämningar och komplicerar saker och ting. Men det kanske blir så när en upplever sig vara väldigt ensam i vissa sammanhang, när ingen hör vad jag faktiskt säger eller förstår vad jag faktiskt känner. Bilden nedan hittade jag uppsatt på jobbet. Den var nog menad som ett skämt, men den gjorde mig både ledsen och beklämd.

Vad har du gjort i påsk druckit alkohol

Inte roligt…

∼ ♦ ∼

Böckerna Vena Amoris och Tvillingsystrarna

Bokbyte från en humoristisk deckare till en roman om tvillingar.

Igår kväll blev det lite slötitt på TV. Jag var trött och seg. Bokbyte blev det också, från en humoristisk deckare till en roman om tvillingar. Jag nätshoppade ett gäng pocketböcker på Bokus mellandagsrea och den senare är en av dem. Pocketböcker är praktiska när jag jobbar, för de är inte så tunga att släpa med sig i till exempel jobbväskan. Annars spelar det egentligen ingen roll om det är en pocketbok eller en inbunden bok – så länge det är en bra bok. I kväll blir det mer läsning. Det är vad jag orkar just nu. På hemvägen från jobbet slank jag in på apoteket för att hämta ut magmedicin. Det tog sin lilla tid och jag var sen hem.

Men jag har faktiskt strukit en hög kläder som har legat i strykhög lite för länge. Bland annat strök jag den blåa tröjan, den enda tröja jag fick min bandagerade hand genom ärmen.

Stryker blå tröja

Jag strök i kväll, bland annat den blåa tröjan jag hade när högerhanden var i bandage.

Lucifer gillade inte att jag drog fram strykbrädan i Pojkrummet där han låg och sov. Lustigt nog fick han ligga på kökssoffan nära Citrus utan att hon protesterade. Han var lite sur mot mig, men de var väldigt avslappnade båda två. Tills nån i huset började borra. Då satte sig båda katterna upp och undrade va fan som pågick.


Anna
hade lagat en soppa med mycket morötter i men även potatis och kycklingbacon, bland annat. Med bröd till blev det perfekt en sån här kall dag.

Soppa med mycket morötter i ostmackor boken Tvillingsystrarna

Perfekt med soppa en sån här dag.

∼ ♦ ∼

Idag har jag för andra gången i mitt liv sökt ett stipendium via Svenska Journalistförbundet för en kurs i höst. Jag vill… förändring… Jag vill… nåt mer, nåt…nytt.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Måndagen den 27 mars 2023: Vintern är envis

 1. Trist att handen inte känns hundra..men, det kanske tar tid med fullständig läkning, håller min tumme för det !

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja jag kanske är för otålig. Men det är oroväckande att ett helt nytt finger på den opererade handen domnar, så ska det INTE vara…
   Tack för tumhållning! 😛

   Gilla

 2. Hoppas att handen mår bättre snart🙏Så spännande och driftigt att söka stipendium!! Kram

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.