Megan


Ett inlägg om en skräckfilm.Megan - årets läskigaste film

Torsdagskväll och vänträff. För ovanlighetens skull föreslog jag biobesök och skräckfilm. M nappade och vi hamnade på Filmstaden. Valet föll på Megan, en film från 2022.

Gemma blir plötsligt vårdnadshavare åt sin åttaåriga systerdotter Cady efter att Cadys föräldrar omkommit i en bilolycka. Gemma arbetar åt ett stort leksaksföretag där hon gör elektroniska leksaker. I hemlighet har Gemma och hennes team byggt en docka. Tanken är att dockan ska bli den ultimata lekkamraten till ett barn genom att barn och docka paras ihop. Prototypen är dock inte testad ordentligt när Gemma låter den bli Cadys kompis. Till att börja med blir Megan en god hjälp för Gemma, som inte riktigt har tid att ta hand om ett barn. Sen visar Megan sidor som inte är… helt normala.

Megan är nämligen lite av en kvinnlig Chucky. Till skillnad från Chucky är Megan emellertid smart. Hon är också väldigt kuslig och ser nästan mänsklig ut. Dessutom verkar hon ha mänskliga känslor. Jag tycker att filmen är mer underhållande än vad jag hade trott. Det är givetvis ingen djup film, men den har ändå sorgliga teman som förlust av föräldrar och hur man når ett ledset barn. Den där Megan skulle jag förstås aldrig låta nåt barn träffa. Flickan Cady spelas mästerligt av unga amerikanska skådisen Violet McGraw.

Strax under två timmars underhållning ger filmen. Jag hoppar till ett par gånger, för Megan är läskig. Det här är en helt OK skräckfilm för den som gillar såna.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Film, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.