Ett bubbel: Cava Complicado de Miss Li


Ett inlägg om ett spanskt bubbel.Cava Miss Li och två glas

Cava från Miss Li till aperitif och senare till fisk och skaldjur.

För ett tag sen köpte Fästmön hem två flaskor bubbel med musikalisk anknytning. P. Lex är ett favoritbubbel sen tidigare, men Cava Complicado de Miss Li hade vi inte testat förut. Så hur står sig miss Lis Cava mot Petters prosecco?

Den här cavan är torr och inte jättefyllig med hög fruktsyra. Sockerhalten ligger på endast 0,6 gram per 100 milliliter. Alkohohalten är 11,5 procent. Inte så söt och inte så stark, alltså.

Systembolaget föreslår cavan som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur. Då följde vi rekommendationen eftersom vi tog ett glas före maten och resten till fisk och skaldjur (laxrullar, räkor, insjökräftor och havskräftor).

Nu anges den som en ordervara hos Systembolaget, men söker man finns den att köpa på vårt närmaste bolag. Priset är 109 kronor.

Så här står det på Systembolagets webbplats om cavans doft och smak:

”Fruktig doft med inslag av gröna äpplen, honungsmelon, kex och citrus. […] Fruktig, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, honungsmelon, kex och grapefrukt.

Nog var cavan frisk alltid. Eller sprudlande, som Miss Li, vilket anges på flaskan. Somliga tog en sipp, konstaterade att cavan var väldigt bubblig och rapade. Jag tyckte att den var frisk och fruktig, citus noterade jag i doft. I smaken tyckte jag att jag kände päron och nåt brödigt, kanske kex, dårå.

Miss Lis cava får godkänt med råge. Den är god och lättdrucken – det var inte alls svårt att tömma en flaska på två personer. Helt upp till Petters prosecco når den dock inte.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Musik, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.