Fredag kväll den 9 september och lördagen den 10 september 2022: Läckerheter från havet, diverse hemarbeten och sen blire kultur på stan


 Kära dagbok…

Jo det blev mumsigt värre på Main Street igår kväll. Fästmön hade handlat två gånger. Hennes matsalsbord var uppdukat med diverse läckerheter från havet till oss två. Vi var tre vid bordet, men den tredje fick annat gott än skaldjur. Vi inledde med var sitt glas cava från Miss Li. Det drack vi även till laxrullarna, insjökräftorna, havskräftorna och räkorna. Så gott alltihop! Jag tror emellertid att vi båda två börjar föredra havskräftor framför insjökräftor. Men de fyra ”rödingarna” från Saluhallen smakade betydligt bättre än de dyiga vi åt när vi hade kräftskiva. Laxrullarna var också från Saluhallen och mycket goda. Övriga skaldjur och vitlöksbaguette – Anna och jag delade på en liten – kom från Korgtassen.


Efter disk (Anna) och soptömning två gånger (jag)
intog vi kaffe i Salen. Jag åt två rader Fazers blå med nötter, Anna en rad. Vi hittade en läskig brittisk serie i fyra delar på CMore, Deceit, om en polis som jobbade undercover med att bland annat sätta dit en kvinnomördare. Tre avsnitt såg, vi det sista sparade vi eftersom jag var för trött. Vi tryckte också i oss några bitar ost, kex, morotsmarmelad och ripasso. Det var liiite onödigt, för vi var ganska mätta.

Ost kex vin morotsmarmelad och boken Grävlingen blommor

Egentligen var vi mätta… Blommorna hade Anna köpt under dan.

∼ ♦ ∼

Boken Grävlingen och kaffe på sängen

Läsa och dricka kaffe på sängen kan man göra i sovrummet.

I morse vaknade jag strax efter klockan sju. Anna vaknade strax efter mig. Så typat när vi båda är lediga och kan ha sovmorgon. Nåja, det går ju att ha annat för sig i sovrummet än att sova. Läsa och dricka kaffe på sängen, till exempel. Den rysliga boken jag läser just nu är väldigt bra.

Frukost intogs och sen skred vi till verket med lite hemarbete: vi putsade var sitt fönster. Jag tog sovrumsfönstret och Anna köksfönstret.

Två maskiner tvätt körde jag och hängde också samt strök gardinkappan till köket med tillhörande löpare med äppelmönster. Mörkläggningsgardinerna tvättade jag och hängde upp på stången direkt – de torkar så snabbt. Fönstren blev bra. Nu är det bara resten kvar. Nåt kanske jag kan fixa nästa helg. Då är jag bara inbokad på en fika på lördag eftermiddag.

Efter duschar smög vi iväg till Korgtassen. Handlingslappen var lång och vi var två som behövde hjälpas åt att bära. Ryggsäcken blev full och den bar jag. Anna bar en tygkasse och en vara löst i andra handen.

Hemkomna blev det en ordentlig fika medan vi studerade programmet för aftonen – kulturnatten i Uppsala. Mer om det, kära dagbok, kommer kanske i morrn.

Bulle mackor och kaffe

En ordentlig eftermiddagsfika.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.