Torsdag kväll den 8 september och fredagen den 9 september 2022: Lätta saker och tyngre


 Kära dagbok…

Rostade mackor kaffe linneservett med silverring o boken Grävlingen

Stylish dukning vid torsdagsmiddagen.

Tänk att jag orkade simma ytterligare två längder igår! Det låter inte mycket med 14 längder, men för mig, med min kroppshydda och dåliga kondis, är det mycket. Efteråt var jag som vanligt vrålhungrig. Nån middag orkade jag inte tillaga, utan det blev rostade mackor med ost och kaffe till samt i sällskap av min bok på gång. Jag dukade i alla fall vid mitt fina köksbord på lite stylish sätt med linneservett och servettring i silver. Du skulle bara veta, kära dagbok, hur många gånger jag har blivit häcklad för det. Men så är jag uppfostrad, linneservett och personlig servettring i silver var en del av min uppväxt. På äldre dar återupptog jag traditionen. När min mamma hade gått bort tog jag reda på servettringen jag hade haft i föräldrahemmet ända sen jag var barn. Det är den jag använder nu. Och det går så bra så. Dessutom äger jag miljoner linneservetter…

Utöver att äta en fantastisk middag tog jag tag i min strykhög. Katterna fick förstås lite mat, men låg mest och sov. Lucifer låg nedanför min fåtölj när jag satte mig ner efter middag och strykning för att läsa en stund.

Vid 19.30-tiden nåddes jag av beskedet att drottning Elizabeth II hade gått bort. Det kändes både märkligt och sorgligt, för hon har liksom alltid funnits. Kung Charles III känns inte lika… sympatisk. Det har kanske med mina känslor kring prinsessan Diana att göra. Hon, som förblev prinsessa. Nu blir hennes efterträdare Camilla drottning. Ja ja, konstigt är det. Hur blir det nu med The Crown (inspelningen pausas en vecka, noterade jag på nätet) och hur gör SJ Bennett med sina böcker om drottningens detektivbyrå..?


Som den senaste tiden gick jag och la mig tidigt.
Jag mår inte bra. Kroppen känns lättare, jag äter mindre men… Nåja, jag ska ju träffa en läkare nästa vecka. När Fästmön kom hem nånstans mellan 21.15 och 21.30 kunde hon inte stänga porten. Jag fick klä på mig och gå ner och stänga. I morse satte jag upp en lapp efter att ha meddelat de andra i styrelsen. Det verkar ha med en anpassning att göra.

∼ ♦ ∼

I morse var det varmare igen, men mulet. Jag skuttade inte precis ur sängen, för igår när jag simmade fick jag kramp i högerbenet och även i vissa tår. Benet känns inte helt OK idag. Jag har försökt gå så mycket jag kan – ibland är det inte svårare att bota kramp än så.

Arg på jobbet Tofflanbitmoji

Inte världens bästa dag idag.

Fredagen körde igång med en väldig fart på jobbet. Och som så ofta när jag ska göra nåt krånglar systemen. I stället för att en sak blev klar på en kvart tog den minst en och en halv timme i anspråk av min arbetstid. Utöver det uppstod frustration, irritation och stress. Jag har också haft korrekturläsning på mitt bord idag. Samtidigt pågick ett intensivt mejlande inom styrelsen. Jag tror att jag helt enkelt får stänga av den biten under arbetstid, det fungerar inte att bli störd och avbruten hela tiden.

Dagens lunch blev lätt. Jag hade kunnat tillbringa den med Grävlingen, nu blev det i stället en dejt med den som pratar snabbast på vår avdelning. Vi behövde verkligen ses. I kväll får jag äta tillsammans med de andra på Main StreetAnna har köpt skaldjur.

Boken Grävlingen ostfralla ägg o yoghurt

Lättlunch idag – fast minus boken.

∼ ♦ ∼

Helgen ligger framför mig utan några andra inbokningar än att jag ska rösta på söndag. I morrn är det kulturnatt här i Uppsala. Det blir roligt att gå ut och kika en stund, inte i sällskap av min bok på gång utan med en människa.

Men innan jag tar helg är det dags att rapportera mer om kroppen. Fredag är det ju vägning. Äntligen hade jag gått ner ett kilo! Men lustigt nog hade mängden fett i kroppen ökat med tre procent och muskelmassan minskat med 2,8 procent. Mängden vatten i kroppen var nästan två procent lägre än förra veckan. Bentätheten hade minskat med en tiondel. Minskat hade även BMI med fyra tiondelar. Vikt och BMI är jag nöjd med, förstås. Muskelmassan borde vara högre och fettprocenten lägre, men så är inte fallet.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.