Lördag kväll den 20 augusti och söndagen den 21 augusti 2022: One more time grekiskt, påfyllda förråd och konsert


 Kära dagbok…

Lördagskvällen blev lugn. Vi gjorde inte många knop. Fästmön hade ju jobbat och jag hade handlat och dammsugit, ungefär. Dan och kvällen passerade ändå. Vi åt middag ganska tidigt på balkongen. Det blev var sin härlig matlåda från Mýrtos. Min var vegetarisk, Annas innehöll högrev. Till maten hade vi var sin låda sallad med oliver och tre dipper. Nåt bröd fick vi inte med, men det behövdes egentlgen inte. Jag öppnade en flaska av Lännabruks Johanna – druvorna kommer passande nog från Grekland.

Grekisk middag från Mýrtos

Middag från Grekland på balkongen.


Efter maten tog vi kaffe och nåt sött. Anna
var trött och behövde sträcka ut sig på soffan. Citrus joinade henne och där låg de båda två och snarkade!

Anna och Citrus sover på soffan

Två snarkare.


När min sambo hade vaknat till
gjorde hon iordning sin lunchlåda. Jag fixade var sin ostassiett och lite mer vin till den.

Ost kex vin och boken Flicka kvinna annat

Ostassiett till senare.


Anna
behövde sen gå och lägga sig,
medan jag satt uppe och kollade ett TV-program på TV4 Play. Det var ett program med drottning Elizabeths privata foton och filmer, material som inte tidigare hade visats. Jag tyckte att det passade ganska bra eftersom jag nyligen läst ut en roman där drottningen var en av huvudpersonerna.

∼ ♦ ∼

Boken Flicka kvinna annat och kaffe på sängen

En stunds söndagsro.

I morse vaknade jag tidigt – jag är ju ledig. Men det var bra, för jag hade en del att göra. Som vanligt inledde jag dock med läsning och kaffe på sängen – en rofylld början. Därefter sopade jag i hallen och tömde kattpottorna. Jag satte på en maskin tvätt och startade min dator – två gånger. Fläkten i den håller på att lägga av och det är bara en tidsfråga innan jag behöver köpa en ny. Därför gjorde jag en säkerhetskopiering av filer också. Utöver det gjorde jag en systemuppdatering av mobilen.

Jag la fram kläder och sånt som ska med till jobbet i morrn, men det jag ska ha på mig i kväll beror på vädret. Morgonen var fuktig och det var klibbigt inomhus utan att det var jättevarmt utomhus.

Efter kopiering, uppdatering och tvätthängning blev det frukost på balkongen och tillfixning. Vid elva-tiden åkte jag och hämtade Annas snälla mamma. Vi tog en shoppingrunda. På Rusta fyndade jag bland annat två stora lådor kattmat (40 spänn billigare än ICA), fem par strumpor samt diverse till hushållet (glödlampor, fryspåsar, sköljmedel, torky). Annas snälla mamma fick tag i allt som stod på hennes lapp.


Efter detta for vi till
ICA Gnista. Jag hittade allt på min lapp och köpte även ingredienser till grekisk sallad som Anna per sms önskade till middag samt klösbrädor till katterna. Annas snälla mamma hittade några fina krukväxter. Avslutningsvis bjöd mitt sällskap på fika – ostfralla och kaffe. Vi tog motorvägen hem och Annas snälla mamma gillade inte den höga hastigheten. Jag fick ta en liten omväg hem till mig sen eftersom en viss galen gaphals hade fått tillstånd att uppträda på offentlig plats nära där Annas snälla mamma bor. Det tog mig sen ett par vändor till garaget innan jag hade fått upp alla kassar. Sen tog det en halvtimme att packa upp och försöka knöla in allt jag handlat.


Det är dags att fixa middagssalladen
och sen fixa till mig så att Anna kan hoppa i duschen direkt.

∼ ♦ ∼

Den här helgen inleddes med en konsert och avslutas med en annan. I kväll är vi på Parksnäckan och njuter av Sarah Klang.

Sarah Klang

I kväll njuer vi av Sarah Klang.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Musik, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lördag kväll den 20 augusti och söndagen den 21 augusti 2022: One more time grekiskt, påfyllda förråd och konsert

 1. Då var du effektiv och hann med mycket, hoppas konserten vart till belåtenhet !

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jodå, en del hann jag med.
   Konserten var SÅ bra, Sarah är fantastisk. Men det var långt ifrån utsålt, vilket förvånade mig MYCKET. Samtidigt tänker jag att hon passar bäst att uppträda live på en klubbscen, inte en parkscen, kanske.

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.