Fredag kväll den 19 augusti och lördagen den 20 augusti 2022: En kväll i trädgården och en ledig dag


 Kära dagbok…

Det blev en härlig kväll i trädgården igår. Lite lustigt kändes det allt att liksom gå tillbaka till jobbet på kvällen efter avslutad arbetsvecka, men det var så värt det. Vi inledde dock hemma med att försöka svalka av oss – det var väl årets varmaste dag igår här..?. Fästmön hade inhandlat bubbel och räkor och bjöd på finfina räkmackor. Bubblet vi drack var passande nog P. Lex, ett prosecco som vi gillar och oftast köper. Passande på annat sätt var att Petter Alexis var en av de tre artisterna vi skulle se och lyssna på i Barockträdgården, från den uppbyggda utescenen i Linneanum.

Vi traskade iväg strax efter klockan 18. Konserten började klockan 19, men vi ville inte gå för tidigt och svettas alltför mycket i trädgården där det inte finns så många skuggiga ställen. När vi kom till Öfre Slottsgatan insåg vi att fler hade tänkt samma lika… Och somliga kan inte köa utan tränger sig. Brist på uppfostran även om vi förstås alla med biljetter kom in.

Tre artister, tre olika musikgenrer. Var och en är speciell på sitt sätt. Först ut var Petter… Jag är inte överförtjust i rap, men att se och höra artisten live är annorlunda.


Efter en kort paus äntrade Miss Li scenen.
Av hennes låtar har jag förstås mest hört de nya, men jag ska definitivt lyssna mer på henne.

Sist ut var Magnus Uggla som drog igång sina låtar nån gång mellan 21.30 och 22. (Alla tre artister körde 45 – 60 minuter, cirka.) Uggla var den artist jag kände till bäst och var mest taggad att lyssna på. Och nog var det väl så att gammal är äldst bäst, trots allt.

Jag tycker att det är väldigt roligt att gå på konsert med Anna. Vi flyttade in till stan 2018, men har inte haft möjlighet av olika skäl, till exempel ekonomiska, tidsmässiga, familjeskäl, pandemiskäl etc) att utnyttja de möjligheter till kultur och nöje på gångavstånd som bjuds. Det är underbart att uppleva vuxenevenemang tillsammans. Mysigt och roligt är det. Samtidigt landar en känsla av att lära känna varandra lite på nytt. Under gårdagens konsert avslöjade min kära sambo och fästmö att förutom konserten i morrn med Sarah Klang väntar ytterligare en. Nästa söndag ska vi tillbaka till Parksnäckan för att se och lyssna på Peter Jöback! Den helgen firar vi att det är 15 år sen vår första dejt och det här är Annas gåva till mig med anledning av detta. Hur ska jag kunna toppa det???

∼ ♦ ∼

Bitmoji Tofflan konfunderad

En är inte 25 längre…

I morse vaknade jag vid sjutiden och hade ont i hela kroppen: ryggen, nacken, huvudet, fötterna, benen och en axel, i alla fall. Det blev till att ta en alvedon. Hur Anna kände sig kunde jag inte föreställa mig – hon skulle ju börja jobba klockan sju och inte sov hon bra, det vet jag. Vi drack inte särskilt mycket mer igår än bubblet. Jag tog två öl i trädgården, Anna en IPA. Men vi stod hela kvällen i värmen. Det är bara att inse att en inte är 25 längre.

Den här lediga, regniga (!) lördagen inledde jag med läsning och kaffe på sängen. Jag kände mig ungefär som Ninni på muminmuggen… Det blev i alla fall bokbyte, från en bok som var en present till mig själv från mig själv till en bok som var en sommarpresent från min avdelningschef/-direktör och som jag fick i veckan. Jag noterar att hon har valt litteratur åt mig med en viss tanke. Extra tacksam är jag för boken, eftersom Bokus i natt (!) via e-post meddelade att min beställning hos dem är försenad. Jo, jag har liksom fattat det. Två veckor har gått sen min beställning…

Idag hade jag några ärenden på stan. Vädret lockade inte direkt till utgång, men jag tog paraplyet med mig. Det blev en lyckad shopping. Jag fick tag i allt från mat från Mýrtos och lördagsgodis till Ritualsprylar och… en baddräkt. För nu ska sommarens mage och kilon bort. Fast… inte just idag, jag börjar… nästa vecka… Tror jag…


I sista affären träffade jag en gammal bekant
från mitt arbetsliv, en av de två bästa chefer jag har haft. Vi tog sällskap en bit och stod sen ute i duggregnet och uppdaterade varandra. Så roligt att ses!!!

∼ ♦ ∼

Har jag gjort nån nytta då?  Ja jag har tömt kattpottorna och slängt sopor, rensat ett stopp i ett handfat, bäddat, dammsugit och torkat golven i köket och hallen. Nu blir det en dusch och sen tänker Citrus och jag slappa tills Anna kommer hem.

Citrus ovanpå klätterpelaren

Nu ska vi slappa en stund, Citrus och jag.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Musik, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredag kväll den 19 augusti och lördagen den 20 augusti 2022: En kväll i trädgården och en ledig dag

  1. Så roligt med konsert😃

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.