Söndag kväll den 21 augusti och måndagen den 22 augusti 2022: Magisk Sarah och lite magi på jobbet


 Kära dagbok…

Vi åt söndagsmiddag på balkongen. Det blev som önskat grekisk sallad med bröd och brieost. Fästmön förfinade salladen jag hade förberett och tog ett halvt glas vin till, jag en öl. Solen tittade fram, men det var inte så där förtvivlat hett som de senaste dagarna utan ganska behagligt.

Grekisk sallad på balkongen

Söndagsmiddag på balkongen.


Lite stressigt blev det för oss att komma iväg i tid.
Vi hade inte behövt stressa. Många platser gapade tomma i Parksnäckan under Sarah Klangs konsert. Jag fattade ingenting – hon är ju jättebra!!! Trots detta och trots vansinnigt obekväm bänk blev det en magisk timme med Sarah Klang. Tack Anna, som ordnat biljetten, och tack Sarah med band!

Här är några bilder:

Och här är en film:

∼ ♦ ∼

Innan vi gick hem tittade vi in till Biografmaskinisten på jobbet. Det var alltför länge sen!!! Nu har han emellertid snart semester och då hoppas vi kunna klämma in en träff med middag.

Vi mellanlandade sen på Vinbaren, ett ställe vi har pratat om att gå till men inte hamnat på förrän nu. Vi tog var sitt glas rött och bara njöt av en ganska lugn söndagskväll. (Jag hade tagit en bild på oss två också, men av den blev det visst intet, bara en bild av flaskan. Givetvis drack vi inte hela flaskan utan bara var sitt glas.)

La Ganghija Barbera D'Alba Enzo Rapalino

Vi drack var sitt glas av detta goda röda.

∼ ♦ ∼

Hemma i morse tömde jag kattpottor och kastade kattskit. Till frukost blev det uppvärmt kaffe som blivit över från söndagsmiddagen. Även jag kan vara sparsam. Vädret har varit bra, soligt och fint, men betydligt svalare. Ändå kunde jag traska iväg till jobbet utan jacka.

∼ ♦ ∼

På jobbet idag önskade jag att det hade varit lite mer magi. Jag har insett att jag återigen besitter två (eller flera!) roller som är svåra att kombinera. På förmiddagen hade vi ett redaktionsmöte på över två timmar. Över lunch funderade Stora A och jag över rollerna som redaktör respektive kommunikatör… Jag känner att jag lämnade Stora A en del i sticket igen med tanke på att jag sa nej att ta på mig jobb idag. Ingen bra känsla. Men… jag kan ju också ändra mig om det lossnar. Eller ska jag se till att försöka få mer klarhet?

Bitmoji Tofflan hand i ansiktet

Jag lämnar Stora A i sticket, känner jag.

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis… dagens fundering… Jag har blivit gammal. Jag har fyllt 60. Och plötsligt är det så många (typ två, men ändå…) som påpekar det stup i kvarten (minst en gång om dan). Ska jag strunta i kommentarerna och låta dem rinna av mig eller ska jag ta in dem och tänka att:

”Ja, så är det. Nu är jag jääättegammal. Och snart ska jag dö.” ???

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Jobb, Mat, Musik, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.