Onsdagen den 17 augusti 2022: Mötesdag


 Kära dagbok…

Fy te rackarns så hett det var igår! Vi åt på balkongen med en pelarfläkt till sällskap. Sen försökte vi sitta där och läsa, men det gick väl så där. Jag noterade dock att våra böcker matchade varandra…

Böckerna Before the coffee gets cold och A three dog problem

Våra böcker matchar varnandra! (Fästmön läser boken till vänster.)


Men också att böckerna matchade mina shorts…

Böckerna Before the coffee gets cold och A three dog problem matchar mina shorts

Böckerna vi läser matchar mina shorts. (Shortsen är ursprungligen Annas yngste son, men han växte ur dem utan att ha använt dem, så jag la beslag på dem.)

 

24 komma 8 grader utomhus efter kl 22

Det var nästan 25 grader utomhus igår efter klockan 22 och över 28 grader inne.

Det är sånt ens hjärna orkar hålla på med i hettan. Ute på gården satt barnfamiljerna och pladdrade till ganska sent. Vi gick in från balkongen och såg de två nyutlagda avsnitten av Morden i Sandhamn. Igår såg visserligen en del skådisar fortfarande konstiga ut, men det var två riktigt spännande och otäcka avsnitt.

Vid 22-tiden var det dags att göra sig klar för natten. Då visade termometern nästan 25 grader utomhus och över 28 grader inne i köket. Jag tog en dusch och det hjälpte tillfälligt. Men ändå. Vilken tur jag har som lever här där jag gör och kan ta en dusch…

Tyvärr tyckte hostan att det var kul att irritera mig. Jag hostade hur mycket som helst och kände mig allt annat än utsövd i morse. Och det var lite jobbigt eftersom jag hade en mötesdag idag – från morgon (start med morgonmöte på jobbet) till kväll (dagens sista möte är ett styrelsemöte).

Mötena på jobbet gick bra, men ett och annat var lite annorlunda än vad jag trott och två möten överlappade varandra. Ibland känner en sig som en har en delad personlighet… Lunchen var rejäl och god och det behövde jag. Till kvällen blev det bara mackor och mjölk och tvätt innan jag sprang iväg på den här onsdaens sista möte.

Pastalunch

Kycklingpasta blev dagens lunch. Och en rejäl assiett grönsaker.

Under ett av dagens möten sprang avdelningsdirektören in. Hon hade städat sitt skåp och hittat min sommarpresent, en bok, som jag inte kunde ta emot före sommaren eftersom jag inte deltog i vårterminens sista avdelningsmöte. Jag var ju i London just den dagen. Nu fick jag påfyllning i min magra TBR*-hylla och det är alltid välkommet.

Sommarpresenten från PB boken Flicka kvinna annan

En sommarpresent efter semestern och välkommen påfyllning i TBR-hyllan.

∼ ♦ ∼

I kväll är jag på styrelsemöte, som sagt. Gissningsvis håller det på länge eftersom det var ett tag sen vi hade möte. Därefter ska jag skriva rent minnesanteckningarna. Det är alltid skönt att göra det när mötet är aktuellt i minnet. Anna är tillbaka på jobbet från idag. Hon fick aldrig nån hosta, lyckliga hon. Fast hon tycker nog att det räcker med att höra mitt hackande. Två kvällar ska hon jobba nu och två dar i helgen. På söndag är det konsertdags i Parksnäckan för oss igen. Då får det gärna vara varmt, men inte hett och definitivt inte regn.

Sarah Klang på scenen lila

Sarah Klang fotad av mig 2019 på Katalin. På söndag sjunger hon i Parksnäckan.

∼ ♦ ∼

I morrn är det redan torsdag. Jag inleder min dag med att jobba hemifrån ett par, tre timmar innan jag ska iväg på mammografi. Efter det äntrar jag Dödsbacken upp till jobbet. Vi får se om jag kommer fram…

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis… Det här är ingen politisk blogg, men igår kom våra röstkort. Och rösta tycker jag att man ska göra den 11 september. Det går inte att sitta och gnälla på politiker och valresultat efter valet om man inte röstar. Jag är 99 procent säker på vilket parti som ska få min röst i år. Det var länge sen jag var så säker. Det är endast en fråga som partiet och jag är oense i. Vi får se om den är tillräckligt viktig för mig för att välja nåt annat.

∼ ♦ ∼

*TBR-hylla = hylla med olästa böcker, To Be Read


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Musik, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Onsdagen den 17 augusti 2022: Mötesdag

  1. Snygg matchning hela vägen 🙂

    Varmt är det, puh. Hoppas det blir trevligt på konserten och att värmen ger sig liiite 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.