Fredagen den 29 juli 2022: Hemarbete, balkongliv och ett par turer ut i verkligheten


 Kära dagbok…

Nu är jag ensam med katterna lite mer än ett dygn. Det är inte så vanligt, men ganska OK. Fästmön och jag behöver få göra saker på egen hand, var och en för sig, ibland. På söndag är det min tur att resa igen, denna gång neråt landet. Jag blir borta lite längre denna gång än sist när jag reste uppåt landet till vännen Mimmi. Anna reser… lite kringelikrokar, men västerut.

Igår kväll hade vi ett balkongmys med tända ljus och lyktor, ostar, kex och vin. Till det hyfsade vi flaskan med appassimento. Jag öppnade ett barolovin som jag köpte för presentkortet från mina arbetskamrater, mest för att provsmaka det. Anna fick också smaka. Jordnötter är kanske inte det ultimata tilltugget. Jag återkommer med ett separat inlägg om vinet när jag har druckit det till nåt med mer substans!


Bokbyte har det blivit igen.
(Jag byter visst böcker lika ofta som jag byter vinflaskor eller underkläder. SKOJAR!) Äntligen läste jag ut den där sci fi-historien och fick byta till ett Brightonmysterium från 1965. Tänk att jag ska få träffa Elly Griffiths i september i tjänsten – eller det är vad jag hoppas, i alla fall!

Böckerna The Madman's daughter och The Midnight Hour

Bokbyte från sci fi till Brightonmysterium.

 

The Midnight hour och kaffe på sängen

Fredagsstart.

Det var härligt att få starta fredagen i Brighton. I morse vaknade jag jättetidigt, för jag ville ju säga hej då till Anna. Givetvis kunde jag inte somna om sen, så jag tömde kattpottorna och tog med mig kaffe in till sovrummet.

Jag hade en tid att passa på förmiddagen. Klockan 10.15 skulle jag hämta Annas snälla mamma och hennes syster och skjutsa dem till Slottet. Medan jag gjorde mig iordning gjorde jag en systemuppdatering av mobilen. Det gick snabbt och det var tur, för Annas snälla mamma ringde före klockan tio och undrade om jag möjligen kunde komma typ genast. Eller hon sa inte det rakt ut, men jag hörde att hon ville det. Slottet ska lånas ut i natt till en festivalbesökare. I stället för att anlända klockan elva och få nyckel anlände besökaren 9.30… Det var inga problem för mig att åka genast, jag var klar och hade hunnit duscha, äta frukost, borsta tänderna, klä på mig och bädda.

Efter bilturen ägnade jag mig en stund åt en del ärenden och texter vid datorn. Tre utkast är gjorda plus den här texten som jag har skrivit då och då under dan. Vid 13-tiden gick jag iväg och handlade på Korgtassen. Jag köpte en massa mumsiga ätbara ting till i kväll, men troligen orkar jag inte ens äta hälften. Pratade med några grannar när jag kom hem (inte de nya) och babblade så mycket att jag glömde mobilen i bilen. Det var bara att åka ner i garaget igen. Därefter insåg jag att jag nog behövde äta. Min sena lunch bestod av kycklingrester från tisdagen upphottade med Sweet Baby Ray-sauce samt vatten med bubblor och smak av citron. Lucifer hängde med mig på balkongen och övervakade det hela.


Inomhus låg Citrus på kökssoffan i Matsalen,
men när jag skulle in i smatten mellan Matsalen och Pojkrummet försvann hon som en avlöning. Gissningsvis trodde hon att jag skulle dra fram dammsugaren. Där hade hon fel! Inte dammsuger jag när jag ska åka bort. Däremot behövde jag strykbrädan och strykjärnet, för några kläder skulle strykas. Jag insåg också att jag behövde tvätta lite mer, så jag tog reda på gårdagens tvätt och hängde sen upp ny på tork. Utöver det packade jag om lite i min kabinväska, den som Citrus gärna ligger på när hon får chansen.


Middagen blev lite utdragen för min del.
Jag åt lite för mycket ostpaj och sallad till förrätt, så jag fick vänta en stund innan jag fyllde på med kolgrillad kyckling, mer sallad och tzatziki samt ett glas barolo. Under och mellan rätterna läste jag, pratade med kissarna samt Anna och ett par arbetskamrater. Tisslingarna fick förstås också mat. Det blev lax för deras del och det gillade de.

 

Om en stund blir det kvällskaffe, jag ska bara låta maten sjunka och dricka ur vinglaset. Sen dyker jag ner i boken igen. Möjligen blir det nån gammal brittisk deckare på TV senare i kväll när läsljuset har försvunnit från balkongen… I bakgrunden hör jag gungande musik från reggaefestivalen alldeles lagom högt. Balkonglivet är rätt OK, faktiskt.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.