Sommarutflykt 25 – 26 juli 2022: Ut i spenaten hos kamraten


 Kära dagbok…

The Madman's daughter och kaffe på sängen i Ninnimugg

Måndagsstart.

Goda kamrater har jag inte många, men de kamrater jag har är goda. Vännen Mimmi tillbringade jag lite mer än ett dygn hos, från måndag till tisdag. Och då menar jag inte i hennes lägenhet i stan utan i hennes fina, fina stuga en bra bit ut i spenaten. Nej, jag tänker inte säga var, men enkel resa kanske det var en åtta mil. Det var inte lätt att hitta och jag körde fel både dit och hem. Fast när jag väl kom fram var det mödan värt.

Som vanligt inledde jag dock min semestermåndag med läsning och kaffe på sängen. Jag kom iväg före lunch och hade ett par uppdrag på vägen: jag skulle inhandla vissa varor och jag skulle hämta gula bigarråer på en altan…

∼ ♦ ∼

Mimmis stuga och trädgård är precis som den stuga och trädgård jag och Fästmön har tillgång till, det vill säga ett slott och en slottsträdgård. Mimmi är en fantastiskt kunnig odlare och hon har fyndiga lösningar på många ting i sin trädgård.

Det har varit en upplevelse för mig att få tillbringa ett dygn där. Trots att vädret inte var det bästa fick jag ändå se allt det fina utomhus och inomhus. Och så åt och drack vi gott, bland annat rotfrukter och grönsaker från Mimmis egna odlingar.

I morse trodde vi att vi kunde äta frukost utomhus. Mimmi la på en duk och vi plockade hallon direkt från buskarna ner i yoghurtskålarna. Sen drog molnen ihop sig och vi fick springa in. Av och till var det regnskurar, men lite kunde jag fota även idag.


Tusen tack, Mimmi, för att jag fick var hos dig i din fina trädgård och din fina stuga!

∼ ♦ ∼

Och när jag kom hem tog jag en dusch, för då var varmvattnet tillbaka. När Anna kom hem från en fest i Slottsträdgården hade hon med sig mat och en tappad tårta från sin snälla mamma. Jag åt på balkongen.

Medan jag skrev det här hade jag sällskap av mina älsklingar Citrus och Lucifer.

Citrus o Lucifer på mattan i Bokrummet

Mina älsklingar Citrus och Lucifer.

 

Nu ska Anna och jag ta en bit ost och ett glas rött. I morrn blir det troligen hallonplockning i Slottsträdgården.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Sommarutflykt 25 – 26 juli 2022: Ut i spenaten hos kamraten

  1. oscarferreira skriver:

    Hello, Good vacation Lúcia 😊

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.