Torsdagen den 21 juli 2022: Det är så varmt, vart ska jag gå?


 Kära dagbok…

Lucifers baktassar och svans sticker ut under gardinen

Lucifer vill ut i hettan på balkongen.

Värmen har kommit till Uppsala. Om det var varmt igår, var det hett idag. Riktigt jävla hett. Jag har ingenstans att ta vägen för att svalka mig förutom i mörkret på Main Street. Fönster och balkongdörr har varit stängda, persienner och gardiner fördragna mest hela dan – och Lucifer skrek på eftermiddagen och ville ut på balkongen. Jag har ingen aning om vilken temperatur det var där ute, men det blir ju som ett växthus där när det är hett.

Min dag inleddes på vanligt vis, det vill säga jag gav katterna mat, sopade och tömde pottorna. Vidare ställde jag iordning några soppåsar i hallen för vidare färd ner i källaren. När jag väl gav mig ner dit hade jag glömt en påsjävel och var tvungen att åka ner igen. Tur att hissen funkade!

Boken When no one is watching o kaffe på sängen

En stunds läsning och kaffe på sängen även i morse.

Sen blev det en stunds läsning och kaffe på sängen när Fästmön hade vaknat. Vi intog frukost på balkongen, men redan innan solen hunnit dit, vilket sker vid lunchtid, var det jättevarmt. Anna och hennes son gjorde sig iordning och stack redan på eftermiddagen iväg till en konsert, allt för att logistik med måltider, tågresor, köande, hetta etc ska klaffa. Det innebär att jag är ensam hemma med katterna, säkert fram till midnatt. Jag klagar inte, tvärtom. Det var aldrig tänkt att jag skulle följa med på konserten heller, det är en födelsedagspresent. Medan de gjorde sig iordning höll jag mig undan (en lär sig…) vid datorn. Jag har skrivit ett antal texter, några är sparade som utkast, andra är publicerade.

Jag tömde diskmaskinen på ren disk och, som sagt, var nere två gånger med sopor. Vidare passade jag på att tvätta. Med ”passa på” menas att jag kan hänga min tvättade kläder i Matsalen eftersom ingen ska äta där idag. Vilken tur att det finns två kissar som kan vakta tvätten! För tillfället är de sams, men allt som oftast ryker de ihop. Lucifer är större fast klumpigare – Citrus är kvickare och smidigare.

Lucifer och Citrus i kökssoffan

Sams – för tillfället.

Jag var på Korgtassen och handlade. På vägen in blev jag stoppad av herr Uppström som tackade för ett trevligt inlägg om vår middag hos honom. Jag fick höstmenyn och måste säga att det ser gott och lovande ut. Hade lust att boka bord, men det var ju lite försent till i kväll. Jag gick hem och åt jordgubbar med mjölk i stället. Det är bästa sättet att njuta av jordgubbar tycker jag.

Jordgubbar o mjölk

Bästa sättet att avnjuta jordgubbar, enligt min mening.

∼ ♦ ∼

Middagen åt jag på uteserveringen hos AlexDet var roligt att se både Alex och Giovanni. Sen kan en bara hoppas att servisen nån gång blir varm i kläderna. Giovanni bjöd på underbart salta oliver. Till huvudrätt åt jag sea bream, en sorts vit plattfisk. I glaset till firren blev det chardonnay. Alex specialmixade en söt och stark likördrink till kaffet. God mat, god dryck – som alltid. Tack!

∼ ♦ ∼

Nu blir det en kopp kaffe ytterligare på balkongen. Kanske också en kall öl lite senare. Det är fortfarande väldigt varmt.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Torsdagen den 21 juli 2022: Det är så varmt, vart ska jag gå?

 1. Mösstanten skriver:

  Ja usch och fy så varmt. Var inte utanför dörren igår. Som tur är blir det lite bättre idag. En större matbutik kan dock svalka.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag gick ut o åt på kvarterskrogen igår kväll. Där blåser det alltid på uteserveringen, men igår var det underbart.
   Idag är det bara 17 grader här…

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.