Onsdag kväll den 20 juli 2022: Kvällsutflykt till parken, bland drinkar och balkongmys


 Kära dagbok…

Värmen är här, om än tillfälligt. Igår kväll tog vi med oss picknickfilt för att traska ner till Stadsträdgården och sniklyssna utanför på Thomas Stenström på Parksnäckan. Ett par av hans låtar har jag hört och gillar, men det är ingen artist jag skulle betala 500 spänn för att både se och höra. Det var emellertid fler än Fästmön och jag som tänkte så och vi hade ingen lust att trängas på gräset med förtton miljoner andra. Vi hamnade på Brasserie 21 som ligger bakom scenen. Där kunde vi höra musiken bra samtidigt som vi satt hyfsat bekvämt och kunde njuta när solen sjönk bakom trädtopparna så småningom. Vi inledde med prosecco (Anna) och Triller pils (jag). Sen blev det var sin GT, ganska klassisk med citron. Mycket gott och svalkande.

Vi kunde alltså ha gjort detta alldeles gratis, men valde att unna oss lite denna härliga julikväll. Vi promenerade genom Stadsträdgården och längs med ån – och det var också gratis. Samtidigt gick solen ner och det blev några riktigt fina bilder på några av Uppsalas vackra byggnader, såna en kanske inte alltid tänker på finns.

Innan vi gick tillbaka till Main Street stannade vi till hos Anna och Annso Clarion Hotel Gillet/Kitchen & Table. Anna (inte Fästmön utan en annan Anna) fixade sin egen version av Strawberry Daiquiri. Mums!

Strawberry daiquiris och chips på Clarion Gillet

En annan Annas version av Strawberry Daiquiri.

∼ ♦ ∼

Hemkomna tog vi fram goda ostar ur kylen. Anna tände upp balkongen med såväl slingor som ljus och lyktor. Det blev så varmt att vi fick släcka ner en och annan trots att vi hade två små fönster öppna. Vi dukade fram ostar, kex, fikonmarmelad och vin. Riktigt mysigt fram till cirka midnatt när det blev läggdags eftersom Anna ska iväg med sin son på konsert på torsdagen.

Balkongmys med Anna o ost kex o vin 20 juli 22

Balkongmys med Anna, ostar, kex och gott vin.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Musik, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.