Mat och dryck: Uppströms fisk & skaldjur – en kulinarisk pärla


Ett inlägg om en kulinarisk pärla upptäckt alldeles i närheten.Många är gångerna vi har passerat Uppströms fisk & skaldjur
när vi har varit på närmaste köpcentrum för att handla. Många är också gångerna vi har sagt att vi ska äta där. I torsdags slog vi till och bokade bord till fredagskvällen. Förväntansfulla anlände vi klockan 18.

Blåkveite o chardonnay

Blåkveite och chardonnay till huvudrätt.

Vi hade i förväg studerat menyn och noterat att den var ganska kort. Vidare insåg vi att det inte var några snabbmatspriser. En varmrätt ligger på mellan 325 och 345 kronor. Ursprungstanken var därför att inta var sin varmrätt med var sitt glas vitt. Det blev trerätters.

Vi inledde med getost på bröd täckt av honung och mandlar och till förrätten var sitt glas Mellerudöl. Som huvudrätt valde vi mellan gös och blåkveite, en mindre sorts hälleflundra. Blåkveiten gick segrande ur valkvalet. Ett glas perfekt kylt och mycket gult chardonnayvin drack vi till.

Eftersom vi älskar ostar blev dessertvalet desto enklare. Även till efterrätt valde vi ost, nu två sorters ost, Gammelknas och Höglundsgaard med körsbärmarmelad och knäcke. På ägarens rekommendation blev det portvin till ostarna.

Maten var helt suverän! Det var en underbar kulinarisk upplevelse att äta hos Uppströms. Förrätten var riklig, men inte för mycket. Huvudrätten, med sin underbara smöriga sås, smälte i munnen. Ostarna var sinsemellan väldigt olika, men mycket smakrika och goda.

Utöver detta var miljön lugn och trevlig. Två andra par dinerade samtidigt som vi. Från högtalarna strömmade mjuka hits från 1990-talet, nåt som gav måltiden extra känsla. Lokalen var ljus, med fiskiga inslag i inredningen såsom stora glasflöten i taket och basen till bardisken kaklad som fiskfjäll. På borden stod färska blommor och betong. Ägaren var inte alls påträngande utan mycket försynt och gav kloka dryckesförslag.

Notan närmade sig 2 000 kronor och det är ett högt pris. Dock inte för högt för denna utsökta måltid. Jag går gärna hit igen kanske inte varje vecka, dock, av ekonomiska skäl. Men för den som gillar fisk är det här rätta middagsstället att välja för speciella tillfällen. Till Uppströms går en för att i lugn och ro avnjuta fisk och/eller skaldjur i härlig atmosfär.

Bordsdekoration blommor och betong

Färska blommor och betong på borden.


OBS!
Att boka bord ett dygn i förväg är ett måste på grund av anskaffning av råvaror. Till sommaren ska menyn bli något enklare och mindre varierad.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Mat och dryck: Uppströms fisk & skaldjur – en kulinarisk pärla

  1. Jisses, vad gott det lät!😍

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.