Fredagen den 22 juli 2022: Hög igenkänningsfaktor.!?


 Kära dagbok…

Boken When no one is watching och kaffe i Ninnimugg

Motivet på muggen har hög igenkänningsfaktor.

Fy 17 så seg jag har varit idag! En kan nästan tro att det var jag som var iväg på konsert igår kväll och kom hem sent i natt. Det var jag inte. Men jag hade svårt att somna innan de två som var på konserten hade kommit hem ordentligt. Och så var det ju så jäkla varmt igår. Idag, däremot, har det bara varit en 17, 18 grader som mest.

Kvart över sex i morse tyckte katterna att de ville ha frukost. Då hade jag knappt sovit fyra timmar, men det var bara att masa sig upp. Somliga jobbar ju och jag har semester. Ingen fara dock, för jag somnade om och vaknade vid niotiden. Då blev det en bättre start på dan, med min bok på gång och kaffe ur en mugg vars motiv har hög igenkänningsfaktor. Boken är bra, men eftersom den är skriven på amerikansk engelska är det vissa ord och uttryck som jag måste googla på för att begripa.

Idag har det inte blivit många knop gjorda. Jag har tömt kattpottorna på skit och fyllt på sand och jag har tagit reda på min och Fästmöns rena och torra tvätt. Hennes sons tvätt får han ta reda på själv. Sonen påminde mig att jag hade lovat bjuda ut honom på middag, så det passade bra i kväll när hans mamma jobbar. Ingen av oss är nån matlagare och just vi två har inte alltför många rätter gemensamt som vi gillar båda två mer än lax och kyckling. Önskemålet var att gå till Churchill Arms. Det passade mig bra, för det är på lagom avstånd från hemmet (typ tio minuter om det inte blir bomfällning vid järnvägen) och där finns flera rätter att välja bland för min del. I kväll blev det roasted chicken med Yorkshire pudding och potatis samt två London Pride till för min del. Grönsakerna lämnade jag. Annas son åt burgare. Och så pratade vi lite. Det kändes bra. Desserten handlade vi på ICA S:t Per. Jag köpte ett par extra bitar ifall Anna vill ha.

∼ ♦ ∼

Jag ringde en vän i eftermiddags, en vän som har varit svårt sjuk och som ännu inte är helt återställd. Givetvis hoppas jag på en ”speedy recovery” och nu vet vännen och partner att jag hjälper om jag kan.

∼ ♦ ∼

I morrn blir Anna och jag ensamma ett par dar. Eller jag ska ju dra iväg på en lite tur uppåt landet på måndag, så Anna blir ensam. Det gillar hon nog. Jag ska också ta en tur inom stan under morgondagen bland annat för att tanka. Kanske blir det sill och potatis till middag. Det kan jag nog åstadkomma.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Mat, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.