Ett presentvin: 19 Crimes Red wine 2020


Ett inlägg om en rödvin från Australien, en gåva av arbetskamraterna till födelsedagen.19 Crimes red wine 2020

Ett rött vin från Australien – och mina arbetskamrater.

Ett mycket generöst presentkort gjorde det möjligt för mig att köpa flera spännande flaskor vin från arbetskamraterna. Det var en finfin födelsedagspresent. En del av vinerna jag köpte var säkra kort, det vill säga jag hade druckit dem tidigare och gillat. Men så ville jag vara lite wild and crazy och prova nya sorter. Ett av dessa viner var 19 Crimes Red Wine 2020. (Länken går till ett vin av årgång 2019, så siffrorna stämmer inte helt.) Visserligen rött, men från Australien, inte Italien och helt otestat av mig.

Det här vinet är fylligt och ganska strävt med hög fruktsyra. Det är ett South Eastern Australia-vin, men i informationen på Systembolagets webbplats framgår inte vilken druva vinet är gjort på.

Sockerhalten ligger på 1,2 gram per 100 milliliter och alkoholhalten är på 13,5 procent. Men på prislappen står det bara 99 kronor.

Systembolaget rekommenderar vinet till grillade rätter av lamm- eller nötkött. Vi drack det till salta kex och smakrika hårdostar och blåmögelostar.

Så här kan en läsa hos Systembolaget om vinets doft och smak:

”Mycket fruktig doft med fatkaraktär, inslag av björnbär, körsbär, eukalyptus, kaffe och lakrits. […] Mycket fruktig smak med fatkaraktär, inslag av björnbärssylt, eukalyptus, blåbär, kaffe, chokladpraliner och kryddnejlika.

Ibland blir en positivt överraskad. Vinet i min gom var fruktigt och samtidigt fylligt och strävt. Eftersmaken var lång, nästan lite söt. Jag tyckte att det här var ett riktigt höjdarvin för under hundralappen. Det är definitivt ett vin jag köper igen.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Jobb, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.