Albino


Ett inlägg om en bok.Mons Kallentofts och Anna Karolinas bok AlbinoSå jättemånga böcker köpte jag inte på bokrean i år, 
men en bok som stått på min inköpslista länge var till riktigt bra reapris: Mons Kallentofts och Anna Karolinas bok Albino. Denna den sjätte delen i Herkulesserien kom ut i oktober förra året och jag har tänkt köpa den länge. I februari blev det alltså av och nu har jag dessutom läst ut boken.

Zack Herry och hans poliskollegor (varav en lesbisk polis med relationsproblem) står åter i centrum. En albino hittas mördad, en annan är kidnappad. Albinerna har inget gemensamt mer än sitt utseende. Den mördade personen är dessutom stympad. Utöver detta kämpar Zack mot sitt drogberoende och sin kärlek till Hebe. Hebe kan vara hans syster. Just därför är Zack den som kanske har möjlighet att rädda hennes liv.

Herkulesserien är i mitt tycke väldigt våldsam, men i den här sjätte delen är våldet aningen nedtrappat. Det är naturligtvis inte helt borta, dock. Däremot tycker jag att det är mer fokus på annat än albinofallen – relationer, till exempel. Det känns som att Zacks och Hebes märkliga förhållande är det egenligt centrala i boken. Och jag vet inte, jag… Jag tycker att det är synd att den biten får ta sån stor plats som den gör, jag hade velat läsa en mer renodlad kriminalroman.

Boken är annars välskriven och jag roar mig med att försöka gissa vem av författarna som har skrivit vilka kapitel. Jag tror att jag gissar lite rätt ibland.

Toffelomdömet blir högt. Hade det varit mer kriminalroman än relationsroman skulle jag ha lagt till en toffla.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, HBTQ, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.