Olympia


Ett inlägg om den sjunde delen i Zack-serien.Mons Kallentofts bok OlympiaJag har insett att jag oftast föredrar kvinnliga deckarförfattare. 
Men det finns undantag. En manlig deckarförfattare som jag verkligen gillar är Mons Kallentoft. I de tre serierna om Malin Fors, Palma och Zack Herry har jag läst samtliga böcker. Senast avslutade jag Olympia, den sjunde delen i Zack-serien, utgiven i maj i år.

Som så ofta i Zack-serien inleds boken brutalt och rått: två små pojkar skjuts ihjäl, mördas med berått mod. En sektliknande terrorgrupp tar på sig ansvaret. Gruppen har som mål att straffa de giriga. Zack och hans kollegor får i uppdrag att likt Herkules hämta de gyllene äpplena, som gruppen kallar sig. För barnamorden är bara början på flera attacker. Utöver det har Zack svårt att hålla sig ifrån Hebe, som han nu har sonen Xavier med. Och Olympia är moder till..? Allting händer i en tid post covid.

Riktigt otäckt redan från början alltså. Sen fortsätter romanen i samma snabba takt. Zack och hans poliskollegor ligger hack i häl på mördarna, men tycks aldrig nå fram i tid. På vägen skördas många offer. Slutet är, som alltid, rafflande och en jakt mot tiden och hänsynslösa mördare.

Zack har det jobbigt privat. Det har även Ester som nu tvingas klara sig på egen hand eftersom mamman är på sjukhus. Grovhugget skildras karaktärerna, men det räcker – jag ser dem klart och tydligt framför mig och det gillar jag. Språket är som alltid nästan poetiskt. Inte ett korrekturfel, inte ett grammatiskt fel, inte ett fel hittar jag. Och dessutom gillar jag att Mons Kallentoft har skrivit den här boken helt på egen hand.

Toffelomdömet blir det högsta. 

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

De här böckerna i Zack-serien har jag läst (titlarna är länkar till mina inlägg om böckerna):

Zack

Leon

Bambi

Heroine

Falco

Albino

Olympia (läs texten ovan!)

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.