Senare delen av onsdagen den 13 juli och första delen av torsdagen den 14 juli 2022: Och allt blev som vanligt


 Kära dagbok…

Antik o auktion nr 8 2022 om grönt matchar mina shorts

Grönt är skönt – i Antiktidningen också.

Allt blev som vanligt igår eftermiddag. Nu är jag inte ensam hemma med katterna längre. Nu måste jag tänka på att jag alltid är klädd och att toaletten eller duschen kan vara upptagen. Det ska ätas regelbundna och nyttiga måltider. Sällskap i närområdet. Som vanligt, alltså.

Jag väntade i det längsta på mänskligt sällskap till eftermiddagskaffet, men intog kaffet tillsammans senaste numret av Antiktidningen. Fästmön ville greja lite först innan hon slog sig ner. Sen satt hon med mig på balkongen en stund och jag fick en present av det östgötska slaget. Disktrasor är kanske inte det roligaste att få, men just dessa trasor uppskattade jag mycket. En av dem kom genast till användning i köket.

Två disktrasor med östgötska texter

Present från Anna.


Till middag hade jag köpt hem kallskuret,
fågel till mig, rostbiff till Anna och hennes son. Det blev middag i Matsalen, för på balkongen får vi inte plats när vi är tre. Anna var frusen, jag var varm.

Vi kollade två Beck-filmer som jag faktiskt tyckte var oväntat bra och inte bara sömnpiller. Jag var uppe tills klockan var närmare 1.30. Och då blev det ost och kex och ett av vinerna från arbetskamraterna nånstans mitt i filmvisningen.

∼ ♦ ∼

I morse vaknade jag av katterna som var hungriga. Klockan var runt 7, så det var OK att gå upp och ge dem mat. Jag lyckades somna om nån timme innan det var dags för kaffe. Som vanligt tömde jag kattpottorna medan kaffet bryggdes. Idag var det dags att fylla på sand också. Ja inte i kaffebryggaren utan i kattpottorna, förstås. Jag gillar den där kattsanden vi nätshoppar och får hemlevererad. Visst drar katterna ut sand i hallen, men sanden dammar inte och består inte av några konstigheter. Enligt påsarna är den till och med komposterbar. Nåja, vi slänger sand och kattskit antingen i hundträcktunnorna i allén eller i brännbartkärlen i källaren.

Inte var det mycket kvar i senaste Zack-delen, så jag läste ut boken som slutade mycket spännande. Nu har jag bytt till den senaste delen i Hanne Wilhelmsen-serien. Av en händelse såg jag att Anne Holt gett ut en ny bok om henne, den elfte i serien. Anna lockade mig att köpa den i början av semestern.

∼ ♦ ∼

I kväll är jag inbjuden till laxmiddag av AnnaSen ska vi traska iväg på en konsert i Parksnäckan med Weeping Willows. Enligt prognosen ska det regna hela eftermiddagen och kvällen, så vi har laddat med regnponchos och sittunderlag.

Allt är som vanligt, med andra ord. Nästan. Jag vet att nåt är annorlunda.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Film, Mat, Musik, Personligt, Trams, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.