Helgen 20 – 22 maj 2022: Kulinariskt och lite kulturellt


 Kära dagbok…

Den här helgen har gått i maten och dryckens tecken. Kulinariska höjder har nåtts och gissningsvis har inte vikten precis minskat. Vi inledde i fredags kväll med fantastisk fisk, ostar och vin på Uppströms. Innan vi gick hem tog vi en GT på Rokugin hos Churchill Arms. (De kunde inte åstadkomma Tom Collins!) Det är sånt en kan göra när en inte har småbarn och en bor i stan. Kvällen avslutades hemma med kaffe, choklad och Shetland.

GT på Roku gin Churchill Arms

Roku-GT på Churchill Arms.

∼ ♦ ∼

På lördagen sov vi ovanligt länge, ända till 9.30. Så länge minns jag inte att jag har sovit på flera år. Det blev ändå en stunds läsning och kaffe på sängen. Min rygg bråkade, men jag försökte ändå fixa en maskin tvätt och hänga den samt tömma kattpottorna. Fästmön dammsög. Före städningen åt vi frukost. Anna har sina knep för att få mig att äta grönsaker, som synes…


Jag ringde Annas snälla mamma.
Hon hade en del saker inbokade på lördagen, så vi kom överens om att höras igen på söndagen. Anna och jag hade planer på att besöka Linnéträdgården på Svartbäcksgatan. Där var det öppen trädgård, nämligen, eftersom Carl von Linnés födelsedag skulle firas.. Nu var vädret lite oberäkneligt, men det blev ändå så att vi traskade upp till trädgården. Jag hade också ett par ärenden på stan.

I Linnéträdgården fanns väl inte ännu nån större växtlighet att beskåda, men ett antal lokala knallar var där med fina prylar. Vi köpte inget utan fick i stället flera bra tips till utflykter i sommar.

Efter trädgårdsbesöket var vi fikasugna. Vi hoppade först in till Costas för att boka bord till kvällen. Vi hade tur den här gången och fick ett till klockan 18. På stan var vi inte ensamma. Jag hade ganska ont i ryggen samtidigt som jag var trött och behövde fylla på med energi. Det blev en fika på Kafé Kardemumma i biblioteket. Mina ärenden klarade jag väl därefter av ganska snabbt. Bland annat unnade jag mig ett nytt bälte. Nån ny resväska blev det inte, för det hann vi nästan inte titta på eftersom många affärer stängde redan klockan 16. Förhoppningsvis hinns det med innan vi reser. Jag behöver kolla den jag har på vinden först också, fast jag tror att den är trasig.

Vi gick hem en stund och slappade, gav katterna mat och fräschade till oss innan vi gick tillbaka upp till stan för att äta. Denna grekiska kulinariska upplevelse skildras i ett separat inlägg!

Innan vi gick hem för kvällen hoppade vi på Kitchen & Table. Linus gjorde oss var sin Tom Collins. Den var OK, men ingen fullpoängare. Vi blev helt enkelt tvungna att ta var sin GT också.

Hemma lugnade vi ner oss med kaffe och kofläckschoklad och jag löste lördagssudokut innan vi ramlade i säng.

Kofläckschoklad och sudoku

Lördagskvällens avslutning.

∼ ♦ ∼

I morse sov vi också lite längre, men inte lika länge som igår. Jag läste ut boken jag fick låna av Annas snälla mamma. Nu läser jag en kriminalroman som jag har lånat av Anna. En måste varva genrerna lite.

På förmiddagen skjutsade jag Anna och hennes snälla mamma till Slottet och Slottsträdgården. Själv tog jag en åktur med bilen, bland annat till ICA Gnista för att handla mat till katterna och lite till oss. Jag åkte och hämtade mor och dotter samt deras mat. Därefter skildes våra vägar.

Hemma på Main Street blev det kycklingchorizo för min del till söndagsmiddag. Efter maten tog vi en promenad till Korgtassen för att köpa glass. Var sin lakritsstrut blev årets glasspremiär.

∼ ♦ ∼

Diskmaskinen jobbar, tvättmaskinen jobbar och jag ska jobba på jobbet i morrn. Nu ska jag stryka en hög kläder som har väntat alldeles för länge på ett järn. Vi varvar med kvällskaffe och senare nån brittisk deckare på TV.

∼ ♦ ∼

På eftermiddagen när vi just kommit hem skedde en olycka på järnvägsspåret. Folk är som vidriga gamar, nyfikna och jobbiga. En sprang omkring med kamera försedd med ett långt objektiv. Varför inte visa lite jävla respekt?! 

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Diskutabelt, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Helgen 20 – 22 maj 2022: Kulinariskt och lite kulturellt

 1. Anna-Maria skriver:

  Så gott det låter allting! Ni verkar ha haft en härlig helg med lite gott och blandat. 🙂 Hoppas att veckan blir bra för er också.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Mycket härlig och god helg har vi haft. Bara ryggen och min onda fot kunde bli bättre skulle veckan också bli det.
   Ha en fin vecka du och Mini och sambon också! 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.