En röd nyhet: Ricossa Vistamonte Barbera Organic 2019


Ett inlägg om ett nytt rödvin.


 

Ricossa Vistamonte Barbera Organic 2019

Ett ypperligt matvin.

Ett gott vin till god mat är inte fel, eller hur? Ofta kompletterar mat och vin varandra. När jag var och hämtade mina beställningsvaror på Systembolaget passade jag på att köpa en röd italiensk nykomling. Igår på lördagskvällen passade det bra att öppna en flaska Ricossa Vistamonte Barbera Organic 2019.

Vinet är gjort i Piemonte, nordvästra Italien, på druvan barbera. Viner gjorda på barbera kallas ofta ”folkets vin”. Det här vinet är medelfylligt och medelsträvt. Färgen är mörkt blåröd. Alkoholhalten ligger på 13,5 procent, medan sockerhalten endast är tre gram per liter. På prislappen stod 99 kronor.


Systembolaget rekommenderar det här vinet
till fågel, fläsk, grönsaker och buffémat. För en gångs skull följde vi rekommendationerna: jag åt fågel och grönsaker, Fästmön åt fläskkött och grönsaker. Båda hade rödvinssås till maten.

Så här skriver Systembolaget på sin webbplats om vinets smak och doft:

”Fruktig, ungdomlig smak med inslag av fat, körsbär, skogshallon, färska örter och viol. […] Fruktig doft med inslag av fat, körsbär, skogshallon, färska örter och viol.

Vinet smakade och doftade bär och viol. Bären var tydligare i smaken och gjorde den syrlig. Vinet var strävt och eftersmaken lite kryddig, möjligen av örterna. Jag tyckte att det här var ett ypperligt vin till en robust middag, för en billig penning och köper det gärna fler gånger.

Toffelomdömet blir det högsta för detta prisvärda, goda matvin.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.