Tredje advent tillika Luciadagen 2020: Som vanligt


 Kära dagbok…

En tredjedel kvar av boken

En knapp tredjedel kvar att läsa.

Det var ingen bra natt. Jag hade svårt att somna och när jag väl hade somnat vaknade jag flera gånger under natten. Det lät som om vårfåglar kvittrade utanför och jag kände mig vilse i pannkakan, precis som fåglarna. När jag sen vaknade hade ryggontet återkommit, trots att jag promenerade mer än vanligt under lördagen. Det var bara att kliva upp och dra på Linnex.

Jag tömde kattpottorna som vanligt, bryggde kaffe som vanligt och tog som vanligt med mig en mugg in till sovrummet. Där läste jag, som vanligt. Nu har jag ungefär en knapp tredjedel kvar i min bok på gång. Jag skriver inte det för att på nåt sätt skryta om hur snabbt jag läser, kära dagbok, utan det handlar om att jag läser en bra bok. Då vill jag ogärna släppa den. Men det måste jag. För min andra lediga dag den här veckan hade ett ännu mer späckat schema en min första lediga dag.

Tredje advent i Annas adventsljusstake

Det är inte bara Lucia idag, det är tredje advent också.

Inte vet jag hur många maskiner tvätt jag körde på förmiddagen, men många var det. Ett par med korta program. Torkställningarna blev fulla. Jag tömde diskmaskinen från gårdagens disk och bäddade. Frukosten bestod av ett kallt kokt ägg (Fästmön brukar koka åt mig på morgonen) och två rostade mackor med ost och marmelad. Det fanns inte så mycket mer att välja på för min del. Yoghurt vill jag inte äta på helgen, för det äter jag varje vardagsmorgon och lite behöver även en sån tråkmåns som jag variera mig.

I min familj har det alltid varit tradition att se Luciamorgon på TV. Det glodde jag, som ensam representant för min familj kvar i livet, inte på i morse, för då sov jag faktiskt. Får väl titta på Luciamorgon på SvT Play, om jag hinner. Vi har pratat om att gå ut i kväll och se Lucia på slottstaket klockan 19, men jag vet inte om det blir av. Det är också den tredje advent idag, så till frukosten tände jag åtminstone tre ljus i adventsljusstaken i köket.

Tre matkassar

Tre kassar med mat, julmust och andra varor är nu inplockat i källare och uppe i lägenheten.

Efter frukosten dammsög jag alla rum utom Pojkrummet (pojke sov) och Djungelrummet (fullt med tvätt och rädda katter). Efter en välbehövlig dusch åkte jag till Nya Tokerian och handlade två lådor kattmat och tre kassar med diverse, en till jul, faktiskt. Nästan tusen spänn fattigare blev jag. Kattmaten orkade jag inte bära upp i lägenheten, så den står tills vidare i källaren tillsammans med sockerfri julmust och julknäcke. Resten av varorna är inplockade i kyl och skafferi.

Nu har jag ungefär en timme till mitt förfogande av min lediga dag innan jag ska åka och hämta hem Anna från jobbet. Jag tänkte ägna tiden åt att lösa dagens svåra sudoku i lokalblaskan och eventuellt fortsätta plöja instruktionsboken till nya bilen. Bilen har så himla många finesser och jag upptäcker saker varje gång jag kör. Genom att studera manualen fastnar förhoppningsvis ett och annat. Men, kära dagbok, du ser ju själv hur det ser ut… Är det här… som vanligt???

Instruktionsboken till nya bilen

Är det här… som vanligt..?

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Krämpor, Media, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tredje advent tillika Luciadagen 2020: Som vanligt

 1. Agneta skriver:

  Jag bävar för den dag vår kära Ford från 2004 lägger av – jag blir nervös bara jag tänker på att köra en ”modern” bil. Så jag förstår att du pluggar instruktionsboken 👍🏻😃!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja det här var nog bland det värsta jag har sett. Inte lär jag lära mig alla finesser… Men jag tänker att om jag bläddrar i boka så kanske jag hittar en och annan grej som jag vet att jag får nytta av. Men t ex parkeringshjälp… Bilen fickparkerar ÅT mig… Maj gadd!!!

   Gilla

 2. lucia på slottstaket, det låter svindlande 🙂 Vi får se om ni kom dit och får ett reportage om det sen!

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.