Fredag kväll den 11 december och lördagen den 12 december 2020: Fredagskvällsmys, lördagsmorgonmys och fullt schema


 Kära dagbok…

På fredagskvällen kunde jag verkligen att koppla av efter en arbetsvecka. Gymnasisten gick och hämtade kebab åt oss. Efter maten läste jag lokalblaskan och löste dess svåra sudoku. Antiktidningen hade kommit tidigare och den grep jag mig an tillsammans med en härlig gräddnougatchoklad. Underbart fredagsmys! Och så läste jag lite i den hemska Skymningsflickan. Allt detta unnade jag mig innan jag åkte och hämtade Fästmön när hon hade slutat jobba klockan 21.15. Vi gjorde inte många knop efter det heller.

∼ ♦ ∼

Skymningsflickan o kaffe på sängen

Lördagsmorgonmys.

Igår kväll kände jag mig lite konstig. Jag var övertygad om att jag skulle bli sjuk. Men inte då! Det är väl dammet här hemma. I morse sov jag lite längre och jag mådde hur bra som helst. Starten på veckans första lediga dag blev den sedvanliga. Efter kattpottömning och kaffebryggning tog jag med mig kaffe till sängen och låg och läste en bra stund. Lördagsmorgonmys! Igår kväll hade jag läst knappt en fjärdedel av boken, idag har jag kommit längre än en tredjedel in i boken. Den är så bra, otäck, ja, men bra.

Gummihandskar

Mina nya städhandskar.

Idag stod det julklappar och städning på schemat. Jag slängde i mig lite ätbart efter morgonduschen och sen skenade jag ner på stan för att inhandla… sju julklappar. Jag hade gjort en plan för hur jag skulle gå och lyckades ganska bra undvika folk och trängsel. Allt jag hade bestämt mig för att köpa fick jag tag i. Klapparna slog jag sen in när jag kom hem. Och nu tror jag att jag är färdig. Anna och jag var och hämtade en klapp i kväll också i en box. Ytterligare ett par gemensamma klappar är nätshoppade och på ingång, hoppas jag. Givetvis kan jag inte visa upp nåt i julklappsväg här – ifall att nån snokar i min dagbok. I stället, kära dagbok, får du titta på mina nya gummihandskar – turkosa, till råga på allt – som invigdes idag i badrummet och på gästtoan. Jag har faktiskt haft orange gummihandskar, men inte ens de gjorde städningen rolig. Jag hann sitta ner en halvtimme och läsa dagens tidning, öppna lucka nummer tolv i chokladkalendern och äta upp chokladbiten innan jag åkte till Äldreboendet och hämtade Anna.

Anna var ännu mer trött än jag när vi kom hem, men vi tog en rejäl fika med både köpebröd från Butiken på hörnet och hembakta kakor från Annas snälla mamma. Jag kan meddela att jag har fått hänga undan två par jeans som jag inte längre kan knäppa runt magen.

Fikabröd på Luciafatet

En rejäl lördagsfika.

Efter fikat orkade vi knalla ner på stan och hämta en julklapp samt kompletteringshandla till middagen. Vi träffade min chef och hans fru på gågatan och pratade en stund med sedvanligt coronaavstånd.

Maten var det som vanligt Anna som lagade. Jag öppnade vin, dukade, gjorde sallad, skar vitlökssmör, plockade in, plockade ut, handdiskade och startade diskmaskinen. Vi hjälps åt här, men båda två är vi onekligen ibland lessa på vissa återkommande hushållssysslor. Men, som Anna sa, vill en leva så måste en göra vissa saker.

Mina sambor åt fläskkött, jag fick stekt kyckling och Anna och jag åt potatisgratäng och rödvinssås till. Vinet var gott och passade ypperligt, men jag ska skriva mer om det i ett separat inlägg, troligen i morrn.


På morgondagens schema står det tvätt, städning och handling 
för min del. Ledig dag? Ja den var det tills den blev fulltecknad. Strykhögen växer, men den får jag ta rätt på nån kväll nästa vecka.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Media, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.